Ambasada Suediei la Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, organizeaza in perioada 5 - 7 iunie la cea de-a doua editie a evenimentului Suedia Creativa. Astfel, timp de trei zile vor fi aduse in atentia publicului romanesc cultura, traditiile si muzica suedeze, la Roaba de Cultura, din parcul Herastrau.

Program Suedia Creativa pe oreFoto: Hotnews

"In zilele de 5, 6, 7 iunie, sarbatorim Suedia, unul dintre liderii mondiali in inovatie, iar cuvintele de ordine vor fi inovatie, stil de viata sanatos, dezvoltare durabila, cultura, design, cooking, muzica, filme. Si in acest an, programul este divers si special: cursa de alergare si evaluarea starii de sanatate a plamanilor, ateliere creative, concerte, demonstratii de gatit, jocuri pentru copii, relaxare, proiectii de film, menite sa reflecte creativitatea si grija fata de mediu, valori promovate de sociatetea suedeza. Intr-un cuvant: timp de calitate petrecut cu prietenii si familia in natura", se arata in comunicatul emis de Ambasada Suediei.

"Suedia Creativa este un concept creat de catre Ambasada Suediei, iar impreuna cu companiile suedeze din Romania dorim sa prezent am exemple suedeze de inovatie, cultur a si dezvoltare durabil a publicului romanesc. Speram ca evenimentele prezentate in aceste trei zile s a inspire si sa fie de interes, iar Suedia Creativ a sa aiba continuitate. Va asteptam cu drag la Roaba de Cultur a in Parcul Herastrau", a declarat Excelenta Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei.

Suedia Creativa inseamna trei zile cu:

1. Muzica de calitate cu: Smiley, unul dintre artistii cei mai in voga ai momentului si DJ-ul suedez Christian Ionel.

2. In premiera Crosul Suedia Creativa, un traseu de vara de 6 km in parcul Herastrau.

3. Spirometrii gratuite - recomandate tuturor celor care vor sa isi verifice starea de sanatate a plamanilor. Suedezii sunt recunoscuti pentru interesul pentru o viata sanatoasa.

4. Demonstratii de gatit si rasfat culinar.

5. Ateliere de pictura a calutului Dalahast.

6. Gradina de vara IKEA cu zone primitoare de relaxare in aer liber, pe sezlonguri si sub umbrele si un spatiu de joaca unde copiii vor fi intampinati de personaje de poveste suedeze.

7. Ateliere de reciclare creativa - Suedia este cea mai nepoluata tara din Europa, iar atelierele de reciclare creativa demonstreaza importanta pe care suedezii o acorda reciclarii si reutilizarii resurselor.

8. Sport si miscare - sesiuni de sport si o atmosfera plina de energie pe pajistea Roabei de cultura, un exemplu al modului in care suedezii aleg sa-si petreaca timpul liber.

9. Jocurile Copilariei - copiilor le sunt dedicate o serie de activitati, prin care se pot distra: jocuri, face painting, ateliere creative si multe alte surprize.