Pe 12 iunie se deschide la Rasnov cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, atractie turistica ce gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Pentru parcul de langa Brasov investitia a totalizat cinci milioane euro, iar biletul de intrare este 28 de lei pentru aduli si 22 de lei pentru copii.

Dino Parc RasnovFoto: Relu Calota

Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul situat la 15 km de Brasov va gazdui 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific. Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro, finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013: Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

Dinozaurii sunt in diverse ipostaze: unii zburatori, catarati in arbori, altii de apa, pe marginea lacului, iar pradatorii ii pandesc pe ierbivori si la fiecare specie exista panouri explicative in mai multe limbi.

Investitorii se asteapta la o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul an si la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit in proportie de 70% din finantare europeana, in timp ce 30% reprezinta co-finantare din fonduri proprii.

"Este un proiect ambitios, dezvoltat in numai un an, care isi propune sa devina o atractie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, mai ales ca isi pot petrece timpul in aer liber, inconjurati de dinozauri atestati stiintific si colorati natural. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania. Ne asteptam ca parcul de la Rasnov sa fie vizitat de cel putin 100.000 de turisti, in primul an", spune Adrian Apostu, managerul de proiect.

Parcul cu dinozauri, finantat cu fonduri europene, a fost sustinut de catre autoritatile locale din Rasnov si va avea un impact important asupra turismului din zona. Primaria orasului Rasnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioada de 49 de ani.

In parc se gasesc casute in arbori, un cinematograf, dar si tiroliene.

Dino Parc Rasnov este o zona de agrement si un muzeu in aer liber, situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi, in intervalul 09.30 - 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, intrarea este gratuita.