In acest weekend, in Parcul Alexandru Ioan Cuza (zona Bisericii Maramuresene) va avea loc un targ de peste in cadrul Targului Boieresc din Centrul Bucurestilor. "Vedeta" din acest weekend va fi rechinul, dar si alte tipuri de peste la gratar. Persoanele care nu consuma peste vor putea servi cotlete de berbecut, coaste tinute la jar, mici, clatite umplute cu piept de pui, smantana si marar, dar si traditionalele clatite cu ciocolata si dulceata proaspata, produsa anul acesta. Targul va fi deschis si sambata si duminica, intre orele 10.00- 21.00.

Zile insoriteFoto: USER UPLOADED

Carti

Bucurestenii sunt asteptati, in perioada 1 iulie - 31 august, in Parcul Cismigiu (peluza de la intrarea Victor Eftimiu si intrarea Rigas), unde va avea loc cea de-a doua editie a evenimentului "Copacul cu Carti".

Peste 150 de romane si publicatii sunt puse in mod gratuit la dispozitia vizitatorilor intre orele 17:00 - 22:00 in timpul saptamanii, iar in weekenduri intre orele 10:00 - 22:00 in zona de lectura, relaxare si muzica ambientala. Pe langa lectura in aer liber, programul evenimentului Copacul cu Carti cuprinde si o serie de ateliere pentru copii (in fiecare sambata si duminica de la ora 10:00), prin care acestia vor explora lumea origami si vor pasi in universul personajelor de poveste preferate.

Adultii sunt invitati la o serie de workshop-uri practice si creative, precum cel de Fashion "Dress for success" (3 si 9 iulie - ora 18:30), unde vor afla despre cum pot folosi hainele ca pe un instrument al exprimarii personalitatii si atelierul Idei Cusute (2 iulie - ora 18:30). Cei dornici de miscare sunt asteptati pe 5 iulie si pe 12 iulie in intervalul orar 18:00 - 19:00, la cursuri de auto-aparare Krav Maga - sistem de lupta derivat din metoda militara folosita de fortele speciale israeliene sau cele de Tai Chi. Iubitorii de teatru sunt invitati pe 10 si 11 iulie la Festivalul de Teatru Dell¬ Arte ce va avea loc de la orele 20:00.

Din parcul Cismigiu nu lipseste nici muzica, serile de weekend (incepand cu ora 19:00) sunt dedicate sesiunilor Live de DJ si saxofon cu ArtHitEctronic & Friends, show-urilor de improvizatie si concertelor de pian cu Flavian Chitic si Denisa Bozoanca. Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu (A.C.U.M).

Filme

In acest weekend se redeschide cinematograful in aer liber - CineParK - din Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, acesta urmand sa functioneze pana pe 9 august. Astfel, in zilele de vineri, sambata si duminica, de la ora 19:30, vor fi proiectate pe un ecran in aer liber, filme artistice de actiune, drama, mister, comedie, thriller si aventuri. Pentru copii, CinePark vine cu un program special in fiecare sambata si duminica, de la orele 18:00. Accesul publicului in cadrul evenimentului CineParK este gratuit.

Timp de 6 week-end-uri, CinePark ii asteapta pe bucuresteni cu un program de aproximativ 30 de filme de referinta. "The November Man", cu Pierce Brosnan in rolul principal (vineri 24 iulie, 19.30), "O saptamana de pomina" (The Longest Week), "Fury", ultimul film al lui Brad Pitt (sambata, 4 iulie, 19.30), "Luptatorul" (The Wrestler), "Fata care s-a jucat cu focul" (The girl who played with fire) sau "Concertul" (The Concert) sunt doar cateva dintre peliculele ce pot fi urmarite la CineParK.

De asemenea, in fiecare sambata si duminica, de la ora 18:00, cei mici sunt invitati "sa intre in Dulapul lui Chloe", "sa se scufunde alaturi de Olly" si "sa ia parte la aventurile fratilor Staines".

Aflat la cea de a patra editie, CineParK se adreseaza tuturor celor care doresc sa isi petreaca timpul in aer liber, fiind o alternativa gratuita si accesibila la cinematograful clasic.Anul acesta CineParK ofera publicului noi atractii si o infatisare diferita: in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle, va fi amenajata o zona speciala, in care spectatorii vor putea sta pe iarba sau pe scaune, alaturi de familie si prieteni.