Primaria Capitalei organizeaza un maraton de evenimente cu ocazia implinirii a 556 de ani de la atestarea documentara orasului. Astfel, in weekend-ul 18-20 septembrie, in centrul orasului, vor avea loc concerte de muzica alternativa, folk, electronica, muzica simfonica, targuri tematice, animatii proiectate, jocuri de laser si sunet si unul dintre cele mai impresionante spectacole de video-mapping din lume - iMapp Bucharest.

imappFoto: Hotnews

Piata Constitutiei, iMapp Bucharest 2015

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart, organizeaza sambata, 19 septembrie 2015, in Piata Constitutiei, iMapp Bucharest 2015.

In cadrul evenimentului fatada Palatului Parlamentului va fi personalizata si reinterpretata printr-o imagine 3D complexa creata de sase echipe de artisti desemnate castigatoare in urma Open Call-ului destinat comunitatii internationale de artisti video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franta) si Mindscape (Romania). Acestea vor realiza show-uri a cate 4 minute si 30 de secunde. Publicul isi poate vota si in aceasta editie preferatul prin sms la un numar de telefon pus la dispozitie de organizatori in seara evenimentului.

Anul acesta, in cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusa o noua sectiune, StillMapp - Picture Competition, adresata cetatenilor romani in dorinta de a sprijini artistii autohtoni si de a incuraja aportul acestora la cultura locala. StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie in urma caruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fatada Palatului Parlamentului pe 19 septembrie, marele castigator primind un premiu in valoare de 1.000 de euro. Termenul limita pana la care pot fi inscrise fotografii este 13 septembrie 2015.

Seara va incepe cu un concert sustinut de Argatu' & Friends, urmat de Suie Paparude ce va canta in deschiderea celebrei formatii de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scena o coregrafie luminoasa interactiva, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

Centrul Istoric, Noaptea Alba a Bucurestiului

Ajunsa la cea de-a cincea editie, Noaptea Alba a Bucurestiului populeaza strazile cu animatii proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser si sunet, concert de muzica si pictura live, instrumente muzical-vizuale si tehnologii de ultima generatie ale unor artisti internationali si romani.

14 instalatii vor impanzi Centrul Vechi al Bucurestiului in Noaptea Alba de pe 19 spre 20 septembrie, printre care zmeiele majestuoase Les Lumineoles care vor fi inaltate la 30 de metri deasupra solului, peretii care vor putea fi ¬pictati" cu imagini video despre istoria Bucurestiului, cuburile muzical-vizuale ce invita participantii sa creeze si sa se exprime impreuna, instalatiile interactive de lumini si sunete Lights Contacts si boxele Street Sound ce genereaza un soundscape din sample-uri muzicale declansate de prezenta si miscarile trecatorilor.

Piata George Enecu

Piata George Enescu va gazdui Gala Folk You Florian Pittis, in zilele de de 4,5 septembrie, iar in perioada 10-20 septembrie, iubitorii muzicii clasice sunt asteptati la un spectacol unde vor concerta live marii dirijori si instrumentisti din Orchestra Nationala Radio, Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, Orchestra Simfonica Bucuresti, Camerata Regala, Bucharest Festival Orchestra si Orchestra Sinfonia Bucuresti. Zilnic, li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Radio Bucharest Brass Ensemble, dar si elevi entuziasti ai liceelor de arta. Melomanii care vor sa se delecteze cu spectacole si dupa concerte, sunt invitati la proiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre.

Gara Baneasa - Sound & Vision - Festival de Muzica Alternativa

Primul festival de muzica alternativa 100% romaneasca, Sound & Vision reuneste pasiunea pentru beat-urile indie rock, synth-uri electro si freestyle rap cu ultimele trenduri in arta vizuala.

18-20 septembrie - trei zile de festival, doua scene pentru concerte live si DJ seturi, ateliere tematice, ultimele trenduri in arta vizuala urbana, 15 trupe alternative, artisti cu pedigree sau newcomers, asa arata Sound & Vision, cel mai nou festival muzical din Bucuresti.

Evenimentul este construit in jurul conceptului de promovare si mediatizare a culturii alternative romanesti, Sound & Vision - creat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCuB, impreuna cu organizatorii festivalului Summer Well.

Parcul Cismigiu - Kid's City

In perioada 18-20 septembrie, Parcul Cismigiu se va transforma intr-un spatiu de aventura si distractie pentru copii.

Parcul Herastrau - Intrarea Charles de Gaulle - Povesti de Bucuresti

Trei zile de sarbatoare, 18-20 septembrie, in care bucurestenii si turistii sunt invitati sa participe la reconstituirea atmosferei Bucurestiului de odinioara, printr-o serie de manifestari, precum Targul Bucurestiului, zona culinara, concerte, parada costumelor de epoca, "Bataia cu flori", statui vivante, piese de teatru si spectacole de acrobatie si echilibristica.

Chiar de ziua Bucurestiului, Primaria Municipiului Bucuresti ii premiaza pe cei care dau suflet orasului si schimba lucrurile in bine. 36 dintre personalitatile si proiectele cele mai importante din muzica, teatru, ecologie, turism, sport si jurnalism sunt nominalizate la Gala BucurestiTu - Premiile orasului Bucuresti. Castigatorii Galei BucurestiTu sunt alesi prin vot public, iar bucurestenii sunt asteptati pe site-ul www.bucurestitu.ro sa-si aleaga proiectul preferat din cele 12 domenii de activitate.