Zilele Bucurestiului 2015, un festival ce cuprinde spectacole muzicale si artistice, va avea loc in perioada 18-20 septembrie in principalele spatii publice din Bucuresti - Piata Constitutiei, Centrul Istoric, Piata George Enescu, Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, anunta Primaria Bucuresti intr-un comunicat. Evenimentul principal este iMapp Bucuresti - un spectacol de lumini, muzica si dans, va avea loc in Piata Constitutiei la 19 septembrie. Printre trupele care vor concerta in Bucuresti se numara Parov Stelar, Suie Paparude, ROA, Moonlight Breakfast, Toulouse Lautrec si Golan.

Afisul evenimentului iMappFoto: bucurestitu.ro

Cu ocazia iMapp, fatada Palatului Parlamentului va fi personalizata si reinterpretata prin elemente 3D de catre sase echipe ce au castigat un concurs destinat artistilor video. AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franta) si Mindscape (Romania) vor realiza show-uri a cate 4 minute si 30 de secunde, publicul avand ocazia de a-si vota favoritul prin SMS, la un numar de telefon oferit de organizatori.

Seara va incepe cu un concert Argatu & Friends, urmata de Suie Paparude si atractia serii, Parov Stelar. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scena o coregrafie speciala pentru acest eveniment.

Anul acesta, in cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusa o noua sectiune, StillMapp - Picture Competition, adresata bucurestenilor in dorinta de a sprijini artistii autohtoni. StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie in urma caruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fatada Palatului Parlamentului pe 19 septembrie, castigatorul primind un premiu in valoare de 1.000 de euro. Termenul limita pana la care pot fi inscrise fotografii este 13 septembrie 2015. Va puteti inscrie si afla mai multe informatii despre concurs aici

Gara Baneasa - Sound & Vision - Festival de Muzica Alternativa

Sound & Vision (18-20 septembrie) este primul festival de muzica alternativa romaneasca, aici fiind prezente trupe de indie-rock, synth-pop, dar si rap. In prima seara, dedicata experimentelor hip-hop si dance, urca pe scena ROA, Cred ca sunt extraterestru, Silent, Strike, Fratii Grime si Jurjak. Sambata, 19 septembrie, trupele de rock alternative incing atmosfera: Mono Jacks, Toulouse Lautrec, Sophisticated Lemons, We Singing Colors si The Noise. Ultima zi de festival este rezervata genului electro cu trupele Moonlight Breakfast, Golan, Lucia, Temple Invisible, Hot Cassandra.

Ultimele evenimente anuntate sunt in Parcul Cismigiu, unde acesta se va transforma intr-un spatiu de joaca pentru copii, dar si in Parcul Herastrau, unde vor avea loc evenimente culturale, incercand sa reconstituie Bucurestiul perioadei interbelice prin Targul Bucurestiului, zona culinara, parada costumelor de epoca, piese de teatru si spectacole de acrobatie sau echilibristica.

Centrul Istoric, Noaptea Alba a Bucurestiului - Instalatii interactive

In Centrul Vechi, Bucurestiul va avea parte de o retea de instalatii interactive si instrumente audio-vizuale. Ajunsa la a cincea editie, Noaptea Alba a Bucurestiului populeaza strazile animatii proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser si sunet, concert de muzica si pictura live, instrumente muzical-vizuale si tehnologii de ultima generatie ale unor artisti internationali si romani.

14 instalatii vor impanzi Centrul Vechi al Bucurestiului in Noaptea Alba din 19/20 septembrie, printre care zmeiele create de Les Lumineoles, care vor fi inaltate la 30 de metri deasupra solului, pereti care vor putea fi 'pictati' cu imagini video despre istoria Bucurestiului, cuburile muzical-vizuale ce invita participantii sa creeze si sa se exprime impreuna. Vizitatorii Centrului Vechi vor mai putea vedea instalatii interactive de lumini si sunete Lights Contacts, precum si boxele Street Sound, care dau nastere unor melodii declansate de prezenta si miscarile trecatorilor.

In cadrul evenimentului din 19 septembrie se va lansa aplicatia mobila ARCUB, disponibila in iOS si Android, ce ii va tine pe bucuresteni la curent cu toate evenimentele ce vor avea loc in aceasta perioada.

Piata George Enescu va gazdui gala Florian Pittis, in perioada de 4-5 septembrie, iar in perioada 10-20 septembrie, pasionatii de muzica clasica vor avea ocazia sa asculte live in cadrul Festivalului George Enescu dirijori si instrumentisti din Orchestra Nationala Radio, Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, Orchestra Simfonica Bucuresti, Camerata Regala, Bucharest Festival Orchestra si Orchestra Sinfonia Bucuresti.

Zilnic, acestora li se vor alatura trupe precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Radio Bucharest Brass Ensemble, dar si elevi ai liceelor de arta.