Proiectul "ArtBorescent", care isi propune sa transmita un semnal impotriva defrisarilor ilegale prin valorificarea artistica a lemnului confiscat, ajunge in Bucuresti. Vernisajul primei expozitii din seria ArtBorescent la Bucuresti are loc sambata, 12 septembrie, de la ora 16:30, in Gradina Uranus, in prezenta sculptorilor Leontin Paun, Roberta Curca, Adrian Preda, Valentin Soare, Lea Rasovszky , Alexandru Petre, Hellene Neagu, Stefan Curelaru si Mihai Ungureanu. Evenimentul are loc loc in cadrul Balkanik Festival, care se desfasoara in perioada 11 - 13 septembrie.

Proiectul ArtBorescentFoto: webPR.ro

ArtBorescent a inceput, in aceasta vara, printr-o rezidenta de creatie organizata la Conacul Otetelisanu, unde noua artisti au fost invitati sa lucreze in materialul denumit juridic "corp delict" - lemn provenit din confiscari in urma unor defrisari ilegale. Tema la care au reflectat artistii, care se regaseste in sculpturile expuse in Gradina Uranus, este "Iubesc/urasc orasul". Potrivit initiatoarei si coordonatoarei proiectului, Claudia Zidaru, "artistii implicati in proiect au reusit sa ofere reprezentari proaspete artei contemporane din Romania; totodata, prin semnalul pe care-l transmite impotriva defrisarilor, ArtBorescent aduce in prim-plan capacitatea artei de a interveni social."

Proiectul ArtBorescent va continua, in perioada urmatoare, printr-o serie de expozitii in galerii si spatii publice din Bucuresti.

Proiectul este finantat prin programul tematic "Arte Vizuale" al Admininistratiei Fondului Cultural National

Facebook event: https://www.facebook.com/events/909022089170734/

Organizatori: Fundatia Domeniul Otetelisanu, ARTOTECA

Parteneri: Asociatia Culturala Metropolis, Hotnews.ro, Etransmedia.ro, Modernism.ro, Revista Arta, DanaaArt Gallery, Arts United.

Detalii: www.artoteca.ro si www.conacul.ro