Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa„, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti, in parteneriat cu College de France si Bucharest Science Festival, ii invita pe copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani la conferinta „Spune, ce este biodiversitatea?„, sustinuta de catre domnul Prof. Dr. Gilles Boeuf, de la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris,profesor la College de France si consilier stiintific pentru biodiversitate, mediu inconjurator si climat al Ministrului francez pentru Ecologie, Mediul Inconjurator si Transporturi,doamna Segolene Royal. Conferinta va avea loc sambata, 26 septembrie 2015, incepand cu ora 11.00, in Sala Multimedia a Muzeului National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa„.

Spune, ce este biodiversitatea?Foto: webPR.ro

Biodiversitatea reprezinta, de fapt, ansamblul relatiilor pe care fiintele vii le stabilesc intre ele, dar si in raport cu mediul lor de viata.

Viata s-a nascut in oceanul primordial acum aproximativ 4 miliarde de ani, si a parasit mediul acvatic in urma cu 450 de milioane de ani. In prezent, se cunosc mai mult de 2 milioane de specii vii care traiesc pe planeta.

Ecosistemele si speciile dispar mult mai repede astazi ca urmare a actiunii oamenilor, iar situatia este de-a dreptul ingrijoratoare. Populatiile vegetale si animale dispar sub impactul distrugerii si poluarii ecosistemelor, din cauza exploatarii excesive a resurselor de pretutindeni, a raspandirii dezordonate a speciilor si, in cele din urma, a schimbarii climatice de care suntem si noi responsabili in buna masura. Deci, ce ar trebui sa facem?

Daca vreti sa aflati raspunsul la aceasta intrebare, va asteptam la conferinta!

Participarea la eveniment este gratuita! Conferinta va fi tradusa in limba romana.

Rezervarea, in limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucuresti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informatii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, sef birou Relatii Publice, Marketing Cultural si Programe Educationale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.

Prof. Dr. Gilles Boeuf - Biografie

Dupa obtinerea unei Diplome de Studii Aprofundate in oceanografie biologica, Gilles Bᅤuf isi ia titul de doctor in biologia dezvoltarii, apoi in stiinte naturale, in 1987, la Brest. Specialist in biodiversitatea oceanelor, cercetarile sale sunt orientate, in principal, catre psihologia adaptarii pestilor la mediu. In 1999, devine profesor la Universitatea Pierre et Marie Curie. Timp de sase ani, a fost la conducerea Observatorului Oceanologic Banyuls, din cadrul Laboratorului Argo. A desfasurat activitati de cercetare in cadrul Observatorului Stiintelor Universului, al Institutului Stiintelor Universului, ce apartine Centrului National pentru Cercetare Stiintifica. In aprilie 2001, este numit Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului Francez de Cercetare pentru Exploatarea Marilor (IFREMER). In 2005, se alatura Consiliului Stiintific al Patrimoniului Natural si al Biodiversitatii, din cadrul Ministerului Mediului. Pe data de 9 februarie 2009 este numit in functia de Presedinte al Muzeului National de Istorie Naturala din Paris, prin decret prezidential, functie pe care o va pastra pana in august 2015. In octombrie 2010, devine membru al Comisiei Nationale din cadrul UNESCO. Presedinte al Rezervatiei Naturale Massane din Pirineii Orientali, Gilles Boeuf a facut parte si din Comitetul de Etica al Institutului National de Cercetare Agronomica (INRA) si al Centrului de Cooperare Internationala in Cercetare Agronomica pentru Dezvoltare (CIRAD). In 2013, este invitat sa predea la catedra de dezvoltare durabila din cadrul College de France. In iulie 2015, este numit consilier stiintific pentru biodiversitate, mediu inconjurator si climat, pe langa Cabinetul Ministrului Ecologiei, Mediului Inconjurator si Transporturilor, doamna Segolene Royal.

In paralel, Gilles Boeuf este autorul a mai multe publicatii nationale si internationale. De asemenea, participa la conferinte si la numeroase misiuni de cooperare si de expertiza in aproximativ 30 de tari.

In 2009 a primit gradul de Cavaler al Ordinului National al Meritului, iar in 2013 a fost decorat cu Marea Medalie Albert Intai a Institutului Oceanografic din Monaco pentru intreaga sa activitate de cercetare dedicata studiului oceanelor.