Asociatia Centrul de Studii in Idei Politice (CeSIP) organizeaza in Bucuresti, in perioada 3-6 decembrie Forumul National al Studentilor la Stiinte Politice si Relatii Internationale. Va invitam in data de 04 decembrie 2015 la sediul S.N.S.P.A. din bd. Expozitiei 30A, in sala 804, ora 11:00, la evenimentul de deschidere a Forumului.Situatia politica din Romania s-a volatilizat in mod extrem in ultimele saptamani. Apar curente de gandire, opinii si sugestii despre ce ar trebui facut astfel incat societatea sa fie una mai buna, mai echitabila, in care sa ne dorim sa traim.

Domeniul stiintelor politice ridica mereu semne de intrebare in randul persoanelor care nu sunt familiarizate cu acesta. Aceasta lipsa de familiaritate este motivul pentru care majoritatea tinerilor aleg sa se inscrie la o facultate de stiinte politice sau relatii internationale fara sa aiba o imagine clara a felului in care urmeaza sa fructifice educatia primita. In plus, statutul politologului in societatea romaneasca este unul extrem de neclar. Studentii la stiinte politice si relatii internationale ajung astfel sa fie coplesiti de multiple intrebari legate de viitorul lor si despre ce le rezerva acesta.

Avand in vedere aceasta situatie, Forumul National al Studentilor la Stiinte Politice si Relatii Internationale isi propune sa asigure un spatiu de dezbatere si socializare pentru acestia. Tinerii studenti si tinerele studente ale facultatilor de specialitate din tara se vor intalni pentru a discuta atat intre ei, cat si cu diversi specialisti care au avut o pregatire in acelasi domeniu, nu doar despre subiecte academice, ci mai ales despre problemele cu care acestia se confrunta.

Invitati: lect. univ. dr. Valentin Quintus Nicolescu (Presedinte CeSIP), conf. univ. dr. Cristian Pirvulescu, conf. univ. dr. Andrei Taranu.

Program eveniment deschidere:

10:30-11:00 Sosirea participantilor si a vorbitorilor 11:00-11:20 Cuvant deschidere Valentin Nicolescu 11:20-11:40 Cristian Pirvulescu 11:40-12:00 Andrei Taranu 12:00-12:30 Intrebari din sala

Persoana de contact: Vlad Bujdei-Tebeica Director de Programe al CeSIP Telefon: 0722.402.469 email: vlad.bujdei@yahoo.com