Iarna nu si-a intrat inca in fire in Capitala, insa sezonul festiv a inceput oficial, iar orasul si-a luat straiele de sarbatoare. Sfarsitul de saptamana este asteptat cu entuziasm cel putin de cei mici, care au fost copii buni tot anul pentru a nu gasi nuieluse in ghetutele lustruite. Pentru cei mari, Bucurestiul ofera weekend-ul asta concerte de muzica clasica, targuri de Craciun si multe idei de cadouri pentru cei dragi.

weekendFoto: Colaj foto
  • Hotnews prezinta in continuare mai multe idei pentru un sfarsit de saptamana reusit in Bucuresti. 

Targul Alt.Craciun din Hanul Gabroveni isi deschide portile de Sf. Nicolae si propune o alternativa la Bucharest Christmas Market, pentru cei care nu sunt atat de innebuniti dupa zecile de mii de luminite din Piata Universitatii. Intrarea este libera, iar organizatorii promit muzica de Craciun, dar nu cum te astepti, bunatati mai mult sau mai putin traditionale si multe locuri de unde poti sa iei cadouri pentru cei dragi. Alt.Craciun este pentru cei care vor sa vada cum arta moderna se imbina cu traditiile de Craciun, deci pentrumai multe detalii incercati pagina de Facebook a evenimentului.

A patra editie a Targul de Craciun din Bucuresti ii asteapta pe curiosi in Piata Universitatii, iar intrarea este libera. Bradul de Craciun are o inaltime de 15 metri si este impodobit cu peste 20.000 de beculete.

Timp de o luna, intre orele 11:00 - 22:00, comerciantii din intreaga tara ii asteapta pe vizitatori in cele 60 de casute, cu o gama variata de produse: ceramica pictata, icoane, masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor de iarna, dulceturi, miere si siropuri.

De asemenea, in zona gastronomica vor putea fi degustate preparate calde, pregatite cu atentie de gospodine pricepute, dupa retete traditionale transmise din generatie in generatie. Mai multe detalii gasiti pepagina de Facebook a Bucharest Christmas Market.

Impact Fair- targul cadourilor cu suflet isi asteapta publicul in acest weekend la Impact Hub. In inima Capitalei vor expune start-up-uri si ong-uri indraznete. Sute de produse mesterite cu drag ii asteapta pe cei interesati. Printre expozanti se numara Dizainar, Zestre, Atelier Simplus, Madam Mitza si altii.Mai multe detalii gasiti aici.

Daca vreti sa invatati cum sa mesteriti globuri de sticla, fulgi pufosi si globuri moi, atunci Atelierul de decoratiuni de Craciun isi deschide portile sambata. Fundatia Calea Victoriei a pregatit pentru cei interesati o dimineata de sambata relaxanta, cu ceai si multe materiale de modelat si transformat in decoratiuni festive. In timpul atelierului, participantii vor invata sa mestereasca: fulgi de nea, brazi sau cizmulite din sarme pufoase, globuri din sticla pictate si globuri de fetru decorate cu lana colorata. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Fundatiei.

De muzica clasica veti dori, muzica clasica veti gasi. Orchestra Schoenbrunn concerteaza, sambata, la Sala Palatului. Cea mai faimoasa orchestra din Viena revine in Bucuresti insotita de baritonul Michael Haclicek si soprana Elisabeth Pratscher. Pentru public se anunta o seara a valsului vienez, pe acordurile compozitorului Johann Strauss.Pagina de Facebook a evenimentului pune la dispozitie mai multe detalii.

2Cellos revine in Bucuresti, duminica, la Sala Palatului. Cei doi muzicieni isi vor incanta publicul cu o combinatie unica de muzica clasica si heavy metal. Daca te-ai intrebat vreodata cum se aude Iron Maiden, AC/DC sau Steve Vai pe acorduri de violoncel, atunci 2Cellos vine cu raspunsul mult asteptat. Duo-ul concerteaza pentru al doilea an la rand in Romania, dupa ce in 2014 au umplut Sala Palatului cu show-ul lor de exceptie. Mai multe detalii sunt disponibile pepagina de Facebook a evenimentului.