Mancare traditionala sau diverse obiecte de arta din peste 40 de tari vor putea fi cumparate, duminica, de la un targ caritabil de Craciun care va avea loc la Romexpo si la care vor participa sute de voluntari, presedintele onorific al targului fiind sotia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti. Targul caritabil de Craciun, Christmas Bazaar, ajuns la cea de-a 23-a editie, este organizat de The International Women's Association of Bucharest si aduna in jur de 450 de voluntari din peste 40 de tari care, cu ajutorul ambasadelor sau al centrelor culturale de la Bucuresti, expun mancare traditionala sau obiecte de arta si decor specifice tarilor din care provin, anunta Mediafax.

La Christmas Bazaar vor fi, de asemenea, artisti care apartin mai multor culturi, un colt destinat copiilor si o parada de costume nationale, potrivit organizatorilor: "Anul acesta a fost marcat de tragedii care ne-au zdruncinat profund, suferintele la care am fost martori ne-au schimbat pentru totdeauna si, in acelasi timp, ne-au intarit convingerea ca toleranta si iubirea sunt valorile supreme. Ne dorim mai mult ca oricand sa actionam impreuna si sa putem ajuta, de aceea aceasta editia a bazarului de Craciun sta sub semnul empatiei. Anul acesta am inteles ca putem contribui cu totii la o schimbare in bine si speram ca activitatea IWA in Romania sa demonstreze acest lucru", a declarat Marina Coanda Bundac, presedintele Christmas Bazaar.

Pe lista participantilor la eveniment sunt mai multi ambasadori acreditati la Bucuresti, iar sotia ambasadorului britanic, Adriana Ivama Brummell, este presedintele onorific al Christmas Bazaar.

Christmas Bazaar are loc duminica la Romexpo, intre orele 10.00 - 17.00, pretul unui bilet de acces la eveniment este de zece lei, iar pentru copiii sub 10 ani intrarea este gratuita. Organizatorii estimeaza ca la editia de anul acesta vor participa peste de 3.000 de persoane.

Banii care vor fi stransi in urma evenimentului vor fi folositi de IWA pentru oferirea unor granturi pentru proiecte pe termen scurt, care vizeaza cetateni romani dezavantajati.

La evenimentul din 2014 au participat peste 3.000 de persoane si s-au strans peste 38.000 de euro.