Cateva zeci de constanteni costumati in Mos Craciun au alergat, duminica, pe o distanta de un kilometru si jumatate, in centrul Constantei, pentru a promova practicarea sportului in randul comunitatii, anunta Mediafax. La start s-au strans peste 30 de persoane, printre care si un baiat de noua ani, toti purtand cel putin caciula de Mos Craciun, dar au fost si participanti care aveau costumul complet al acestuia, iar un altul a alergat cu tricolorul pe umeri.

Startul a fost dat din fata Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski", alergatorii urmand sa inconjoare parcul de trei ori pentru a parcurge astfel distanta pe care s-a desfasurat aceasta intrecere.

"E important ca de la an la an se vad persoane noi, oameni care incep sa faca miscare, oameni care pana acum erau sedentari sau nu stiau ca exista o comunitate care incurajeaza miscarea. Este un eveniment extraordinar", a spus unul dintre participanti.

Un altul a punctat ca ar fi nevoie de mai multe curse de acest gen, nu doar in Constanta, ci si la nivel national.

"A fost interesant, sper sa fie la fel si anul viitor. Nu avem sansa sa vedem prea multe curse de acest tip la noi, in Romania. Sper ca este un inceput bun si sper sa devina o traditie, nu doar aici la nivel local, ci la nivelul intregii tari. A fost putin greu pentru ca fiind o cursa scurta, de doar un kilometru si jumatate, toata lumea are interes sa traga tare, nu e ca un maraton unde trebuie sa-ti canalizezi energia pe intreaga durata a parcursului. E o cursa scurta si atunci toti avem interes sa bagam cat mai tare, chiar cu riscul de a fi lesinati la sfarsit, pentru ca dupa un kilometru si jumatate s-a terminat", a afirmat Marian Ivan, un alt competitor.

Organizatorul intrecerii, Daniel Antonaru, a afirmat ca prin aceasta initiativa si-a propus sa aduca oamenii mai aproape de sport.

"A fost o cursa inedita, o cursa frumoasa, sportiv-distractiva, exact ceea ce ne-am si propus, sa aducem oamenii aproape de sport, de alergare, promovam alergarea ca sport de masa si, de asemenea, sa aducem oamenii mai aproape de spiritul sarbatorilor ce urmeaza sa vina, sa fie Mos Craciunii in forma sa poata da cadourile. A fost un eveniment reusit, un eveniment prin care ne dorim sa promovam si Maratonul nisipului, principala competitie pe care noi o organizam si care va avea loc pe 27 martie 2016. Participarea a fost in masura asteptarilor noastre, acesta este deocamdata nivelul de sport de masa in Constanta, dar suntem pe calea cea buna, ne dorim sa aducem cat mai multi oameni aproape de sport", a afirmat Daniel Antonaru.

Primii cinci clasati la feminim si masculin au fost premiati de organizatori, iar toti participantii au primit la final ceai si vin fiert.