Filmul “Star Wars: Force Awakens” tocmai a fost lansat cu surle si trambite si a inregistrat un nou record de incasari. Pentru a va tine la curent si a va ajuta sa navigati mai usor lumea complexa create de George Lucas, HotNews.ro va prezinta o trecere in revista a celor mai importante personaje din episodul VII al celebrei serii de filme.

Star Wars, The Force AwakensFoto: Captura YouTube

Rey este personajul principal in acest nou film. Daisy Ridley, aflata la primul rol intr-un lungmetraj, atrage atentia si simpatia tuturor inca de la inceput. O femeie retrasa, introvertita, dar puternica si loiala, tanara inca asteapta o familie care cel mai probabil a murit. Aparitia lui BB-8 si a lui Finn o scot din aria de confort si o arunca intr-o calatorie palpitanta careia ii face fata cu brio, si astfel devine personajul principal al noilor filme din seria "Razboiul Stelelor" si un adevarat star al cinematografiei actuale, datorita rolului central pe care il joaca si carismei de care da dovada. Odata vazut filmul, nu poti sa nu te indragostesti de ea; de abia astept sa o vad si in alte roluri, dar mai ales in episodul VIII.

Han Solo: Harrison Ford isi reia rolul de luptator intergalactic si revine in forta, impreuna cu amicul lui, simpaticul Chewbacca. Cu cateva riduri in plus, dar cu aceleasi glume, Han Solo ne arata o fata mult mai umana si matura: au trecut totusi 30 de ani de cand a intalnit-o pe Leia si multe s-au schimbat de atunci. In ciuda varstei lui, personajul are parte de multa actiune din "Trezirea fortei", atat de multa incat acesta si-a rupt piciorul in timpul filmarilor si a trebuit sa stea pe bara vreo 6 saptamani.

Finn: Interpretat de John Boyega, Finn este un stormtrooper care trece de partea luminii. Acesta paraseste Primul Ordin pentru a lupta de partea Rezistentei, dezamagit si tulburat de actiunile pe care trebuia sa le faca in sistemul condus de Kylo Ren. Este un personaj simpatic, un pic haotic, dar care atrage simpatia tuturor prin energia, bunavointa si loialitatea de care da dovada. Asemenea lui Daisy Ridley, nici John nu va fi familiar spectatorilor: are la activ doar filmul "Attack the Block" si cateva piese de teatru notabile, dar cu siguranta va fi vazut pe marile ecrane de acum incolo mult mai des.

Leia: In episodul VII Carrie Fischer este General, nu Printesa. Aflam intre timp ca a devenit mama, dar observam ca si-a pastrat tenacitatea si istetimea, si conduce Rezistenta cu o mana de fier. Actrita, cunoscuta pentru lejeritatea si simtul umorului de care da dovada in cadrul interviurilor, a declarat de curand ca a fost nevoita sa slabeasca 15 kg pentru a putea juca in filmul regizat de JJ Abrams, dar ca i-a placut la nebunie sa lucreze cu acesta pentru ca este mult mai vorbaret si conduce mai bine situatia pe un platou de filmare, in comparatie cu precedesorul lui, George Lucas.

Kylo Ren: Personajul negativ din acest film este interpretat de Adam Driver, un tanar actor cunoscut in lumea filmului pentru rolul sau din serialul "Girls" (HBO). Aici joaca un rol minunat, cel al unui om impartit intre doua tabere care nu se poate controla, un baiat rupt intre familia sa si nevoia sa de a lupta si de a conduce. Adam Driver impresioneaza din toate punctele de vedere si este unul dintre actorii care ies in evidenta pe parcursul filmului.

Generalul Hux: Domhnall Gleeson este probabil unul dintre putinele puncte slabe ale filmului. Nu pentru ca nu este un actor bun, ci pentru ca rolul negativ nu i se potriveste ca o manusa. Isi da silinta si este de apreciat, dar nu este convingator.

Poe Dameron: Un alt personaj simpatic care ne-a atras atentia este cel interpretat de Oscar Isaac. Poe Dameron este cel mai bun pilot al Rezistentei, un conducator inascut si un prieten de nadejde. Capturat de Kylo Ren, acesta scapa cu ajutorul lui Finn si pune in miscare actiunea filmului atunci cand il trimite pe BB-8 in calea lui Rey. "Noul Han Solo", asa cum a fost numit de multi, Isaac a devenit cunoscut in Hollywood doar in ultimii ani, odata cu castigarea rolurilor din filmele regizate de fratii Coen, Nicolas Winding Refn si, mai nou, Bryan Singer (X-Men: Apocalypse, care urmeaza a fi lansat in 2016).

Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei” este acum in cinematografe în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată). Filmul este distribuit de Forum Film România, iar biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere.