In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana vine cu foarte multe evenimente. Si in acest weekend capitala tuna si aduna concerte rock, jazz, hip-hop, spectacole de teatru pe alese, dar si filme documentare premiate. Iata care sint cele mai asteptate evenimente din perioada 29-31 ianuarie.

Alternosfera. Inregistrat in Romania 2Foto: Hotnews

METALHEAD Alternative Rock Awards 2015

Vineri, 29 ianuarie, are loc gala METALHEAD Alternative Rock Awards 2015, de la ora 18:30, la Arenele Romane, unde trupele castigatoare vor fi premiate. Acestea vor sustine si concerte, astfel aveti ocazia sa-i ascultati pe Alternosfera, Coma, Robin and the Backstabbers si Pinwheels.

Concert Maria Raducanu

Tot vineri, de la ora 00:00, la Teatrul de Arta din Bucuresti concerteaza Maria Raducanu, un nume de calibru greu in jazz-ul romanesc, recunoscut si pentru usurinta cu care canta romante romanesti interbelice, blues, folclor, dar si muzica traditionala ruseasca.

Spectacol de improvizatie

La ceainaria ARTea, Axel Moustache si Monica Anastase, actori profesionisti si membri in trupa Improvisneyland, te invita un spectacol de improvizatie "altfel", in premiera in Romania, de la ora 19:30.

"Secretul fericirii" , in regia lui Vlad Zamfirescu

La Godot cafe, de la 19:00, se joaca "Secretul fericirii", in regia lui Vlad Zamfirescu. Un spectacol plin de umor care prezinta fericirea a trei oameni, un cuplu (Toma si Ana) si a prietenului lor de familie (David).

Targul LOVE Yard Sale

Daca ai chef de shopping, sambata, 30 ianuarie, de la 10:30, se deschide targul LOVE Yard Sale de unde poti cumpara lucruri frumoase, nu neaparat noi, la preturi accesibile. Targul va fi deschis pina duminica seara si se desfasoara in pubul Mantuleasa 40.

Atelier de modelaj

Intre orele 14:00 si 17:00, sambata, 30 ianuarie, poti participa la un atelier de modelaj si inspiratie unde poti modela cu propriile maini figurine si obiecte din simbolistica incasa, in timp ce medicul peruan stabilit in Romania, Rafael Olaya, va povesti despre credintele si traditiile stravechii civilizatii. Atelierul are loc la Muzeul Taranului.

"Visul unei nopti de vara", in regia lui Petrica Ionescu

Sambata, de la ora 19:00, TNB pune in scena una dintre cele mai erotice piese shakespeariene, "Visul unei nopti de vara", in regia lui Petrica Ionescu, sub interpretarea unor actori consacrati ai Teatrului National carora li se alatura si tineri artisti.

Concert Awake

Pe 30 ianuarie, de la ora 22:00, trupa Awake va sustine un concert tribut Dream Theater, la Clubul Taranului. Astfel aveti ocazia sa ascultati piese precum "Pull me under", "Another Day" si "Forsaken".

Dreamer's Party

Trollo Pub te invita la petrecerea visatorilor, sambata, de la 22:00. Daca ti-e dor de vara, Trollo promite ritmuri care te vor purta pe plaje insorite sau pe cele mai inalte varfuri montane.

Concert Parazitii

Tot sambata, de la 23:30, la Beraria H canta Parazitii, una dintre primele trupe de hip-hop din Romania. Anul acesta Parazitii implineste 22 de ani de la infiintare, iar Cheloo, Ombladon si FreakaDaDisk sint recunoscuti pentru ca au reusit sa isi pastreze neatinsa atitudinea hip-hop de-a lungul celor peste doua decenii.

Schimb de carti

Duminica, 31 ianuarie, de la ora 15.00, Bookblog.ro te invita la prima editie din acest an a intalnirilor Schimb de Carti Bucuresti, unde poti invata cum sa folosesti lecturile si intr-un mod creativ prin Atelierul de improvizatie pe un text la prima vedere.

Astra Film on Tour la Bucuresti

Astra Film Festival pregateste un weekend de documentare la Bucuresti. Sase documentare care au rulat la ultima editia e festivalului vor fi proiectate de vineri pina duminica la Muzeul Taranului Roman, de la ora 18:00 pina la 20:00. Printre acestea se numara With or Without You, documentarul care a castigat premiul Juriului la categoria International, dar si The Wolpack, un film care prezinta povestea a sase frati adolescenti carora tatal le-a interzis sa paraseasca apartamentul in care locuiau. Acestia au crescut imitand scene celebre din filmele vazute la televizor, iar cand unul dintre frati "evadeaza" tot universul lor se schimba. Intrarea la Muzeul Taranului Roman este libera.