Tarzan, celebrul personaj interpretat de actorul Johnny Weissmuller nascut la Timisoara, ar putea deveni un produs turistic pentru Timisoara si judetul Timis, potrivit tvr.ro. Primele evenimente vor fi Tarzaniada si o proba de biathlon pe Canalul Bega.

Tarzaniada "nu va fi un simplu spectacol de teatru, ci va fi inclusa si o parte sportiva. Va fi un concurs de dat cu liana peste o piscina, dar si un concurs de strigate ca ale lui Tarzan", a declarat Vlad Garboni, reprezentantul Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara, care manageriaza acest proiect. Va fi o actiune cu si pentru studenti, cu diferite concursuri la inceputul lunii iunie, sportivul si actorul Johnny Weissmuller fiind nascut in data de 2 iunie 1904.

"Vrem sa facem concurs de tras cu arcul, concurs de dat pe liana, Miss Jane, trupa de dans - dansuri tribale, trupa de teatru spectacol de teatru nonverbal" - mai spune Vlad Garboni, citat de TVR.

Asociatia Atletic Club Maraton s-a alaturat proiectului urmand sa organizeze biatlonul de vara Johnny Weissmuller, cele doua probe, inotul si alergarea, fiind inspirate din activitatea sportiva a actorului.

Mai mult, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis doreste sa faca din personajul Tarzan un produs turistic complet si complex, legat de Timisoara si Timis, care sa fie promovat la targurile de turism internationale pentru a genera un mai mare flux de turisti.

"Concret am vrea sa realizam si sa montam in Freidorf, in apropierea fostei case in care s-a nascut Johnny Weissmuller, un panou cu date si imagini, care sa indice trecerea lui pe acolo sau sa ne intalnim cu reprezentantii Infocentrului Turistic al Primariei Timisoara si cu ghizii turisti ai orasului ca impreuna sa creionam un traseu turistic in oras, un traseu care, pornind de la Johnny Weissmuller sa prinda si alte puncte din oras pe o anumita tema, cum ar fi cea sportiva. In acest moment clarificam aspectele legate de posibilitatrea folosirii denumirilor", mai spun reprezentantii Asociatiei de Turism, pentru sursa citata.

Janos Peter Weissmuller s-a nascut pe 2 iunie 1904, in satul Freidorf, devenit cu timpul cartier al Timisoarei, iar parintii sai, svabii banateni Petrus Weissmuller si Elisabeth Weissmuller nascuta Kersch, au emigrat in acelasi an in Statele Unite impreuna cu fiul lor.