Sambata, 20 februarie 2016, incepand cu ora 12:00, Papelier si Trollo va invita la o demonstratie de hartie reciclata manual. Evenimentul - workshop Hartie din hartie are loc la Trollo Pub din Bucuresti si este deschis tuturor, cu participarea mai multor elevi de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, care vor experimenta reciclarea si producerea de hartie manuala.

IindigenFoto: Hotnews

Papelier este un atelier care s-a nascut din respect fata de natura. Ne-am gandit ca acum hartia se poate produce numai din hartie reciclata si, in acest mod, putem contribui la prezervarea padurilor. Numai asa vom propaga o atitudine responsabila in relatia cu mediul in care traim, invatam sau lucram.

Hartie din hartie este incercarea noastra de a ii face, atat pe cei mici cat si pe cei mari, sa inteleaga ca pot contribui, chiar si in mica masura, la ocrotirea padurilor, daca sunt atenti la procesul de colectare si reciclare a deseurilor de hartie. De acum inainte hartia ar trebui facuta doar din hartie pentru ca padurile sa ramana in picioare. Mai mult, prin reciclare putem readuce la viata hartia, transformand-o in obiecte deosebite.

Luna aceasta Papelier a lansat colectia IIndigen. Am imbogatit hartia nascuta din mainile si mintile noastre cu design autohton, mestesugit de mainile si mintile celor pe care ii putem numi indigeni, de-ai locului. Am facut asta in cel mai putin invaziv mod. Am transpus pe hartie imagini nemodificate, cu design autentic. Asta numim noi Romanian Raw Design.

De ce cu doi "i"? Ideea a aparut atunci cand ne-am intersectat cu o colectie fabuloasa de ii. Acesta a fost inceputul. Pentru viitor, suntem extrem de recunoscatori ca IIndigen are la dispozitie resurse aproape inepuizabile, gratie unui bagaj important de datini si obiceiuri, transmis din generatie in generatie de-a lungul istoriei. IIndigen se hraneste din design vestimentar, instrumente muzicale, elemente arhitecturale, arta plastica, unelte si traditie...

Copiilor le-am pregatit si un concurs de zbor magic cu premii supriza.

Noi suntem "hartia", iar imaginea asternuta pe ea este marturia lasata de ingeniozitatea autohtona. Mai simplu spus, avem ce va arata. Asa ca va asteptam cu drag la o demonstratie inedita:

Contact: atelier.papelier@gmail.com Facebook.com/AtelierPapelier

tel: 0770 523 078

Unde: Trollo PUB-Soseaua Viilor nr 11, sector 5

Cand: Sambata, ora 12