Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards, cea mai mare competitie de profil la nivel mondial, vor fi expuse incepand de marti, 23 februarie, la Iulius Mall Cluj Napoca si in Salina Turda. Expozitia va contine si lucrarile a doi fotografi romani premiati la editia de anul trecut a SWPA: Cosmin Bumbut, castigator al marelui premiu la categoria "Arhitectura", si Auras Mihaiu, castigator al Romanian National Award.

Camera IntimaFoto: Cosmin Bumbuț

In 2015, competitia a inregistrat un numar record de inscrieri: 173.444 de inscrieri din 171 de tari. Printre fotografiile expuse se vor numara si cele din seria 'Camera intima', realizate de Cosmin Bumbut, castigator al premiului 'Fotograful anului' la sectiunea 'Arhitectura' in cadrul SWPA 2015, care cuprinde o serie de imagini realizate in 35 de inchisori din Romania.

"Ma bucur ca fotografiile din proiect au fost apreciate international, mai ales ca, din 2008, de cand am inceput aceasta serie, m-am intrebat cum va fi primita si inteleasa. Camera intima este un spatiu destinat dragostei si tandretei, dar care anuleaza, in acelasi timp, ideea de intimitate", a declarat fotograful dupa castigarea premiului.

Totodata, amatorii de fotografie vor putea admira si lucrarea 'Alesul oilor', de Auras Mihaiu, castigator al premiului Romania National Award, care a surprins momentul de la stana in care ciobanii isi pregatesc oile pentru iernat.

"Fotografia inseamna pentru mine pasiune, stil de viata si job. Este un sentiment foarte frumos sa stii ca talentul tau si munca in fotografie sunt recunoscute. Am castigat mai multe concursuri, dar de aceasta data bucuria este mai mare, mai ales ca este la nivel international", a declarat Auras Mihaiu.

Expozitia va putea fi vizitata in Iulius Mall Cluj Napoca si in Salina Turda pana pe 20 martie 2016.