Pana pe 10 aprilie, tinerii pasionati de cinematografie se pot inscrie pentru participarea la cea de-a patra editie a Festivalului Super, singurul festival de filme facute de adolescenti. Super va avea loc intre 19 si 22 mai la Cinema Elvira Popescu si Green Hours, iar editia din acest an va fi precedata de trei workshop-uri: unul de film independent, unul de film de actiune si unul de film documentar.

Captura de pantallaFoto: Superfestival.ro

Daca ai intre 14 si 19 ani, inca esti la liceu, si esti atras de film, poti sa-ti incerci norocul in ale cinematografiei prin intermediul festivalului Super. Trimite-ti scurt-metrajul pe super@outlook.com pana pe 10 aprilie.

La editia din acest an a festivalului poti sa participi si la workshop-uri si ateliere, unde poti invata mai multe despre filme, dar si sa realizezi unul. Vor fi trei workshop-uri: film independent (4-6 martie), film de fictiune si film documetar.

"Cu cat Super creste (si este incredibil cat poate creste in fiecare an), cu cat aud mai multi oameni de festival, cu atat tinerii vor fi mai interesati de film. Vor invata despre cinematografie si vor realiza scurt-metraje, fiindca vor sti ca exista un spatiu informal unde sa isi prezinte ideile si lucrarile si sa le discute. De asta speram ca apelul Super sa ajunga catre tot universul- pamanteni sau nu, toata lumea merita sa afle despre festival si sa se apuce sa faca film", a declarat Luca Istodor, directorul festivalului.

Creat in 2013 la initiativa unor regizori adolescenti, Super vrea sa incurajeze filmul si educatia cinematografica in licee, in contextul lipsei unor cursuri pe aceste teme. Editia precedenta a strans zeci de filme din Europa si America si sute de spectatori la proiectiile din Bucuresti si Cluj.