Prezentatoarea va fi, pe 17 decembrie, gazda unui concert al ansamblului Scaligero de la Scala din Milano. Desi trebuie sa nasca din zi in zi, Andreea s-a implicat in aceasta actiune in care vor fi stranse donatii pentru un grup de copii.

La Sala Radio, ansamblul italian format din 14 muzicieni va avea un repertoriu ce va include "Barbierul din Sevilla", "West side story" si muzica de film a lui Ennio Morricone. Fondurile obtinute urmeaza sa fie directionate catre copiii internati la Spitalul Clinic Fundeni din Bucuresti.

"Dorim sa facem acest lucru nu doar pentru a-i sustine financiar pe copii, ci si pentru a le reda speranta, pentru a le dovedi ca ei conteaza pentru societate si ca au motive sa mearga inainte", a spus Andreea Marin Banica, gazda spectacolului, in cadrul unei conferinte de presa.

Sarcina prezentatoarei este foarte aproape de termen, cu toate acestea ea a decis sa prezinte concertul: "din zi in zi asteptam evenimentul, dar voi face tot posibilul sa fiu prezenta la Sala Radio", a spus Andreea.

Conform organizatorilor, la concert se va organiza si o expozitie cu vanzare a picturilor realizate de copii. De asemenea, se va pune in vanzare cartea "Speranta ilustrata", ce contine marturiile copiilor.

Spectacolul se adreseaza oamenilor de afaceri romani si italieni, intrarea facandu-se pe baza de invitatii.