Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, invita liceenii din Capitala sa participe la concursul de cultura generala "Evrika", competitie care face parte din proiectul " Bucuresti - traditie, istorie si eleganta". Concursul se va desfasura in incinta Colegiului National ''Matei Basarab'' sambata, 26 martie 2016, intre orele 10:00 - 16:00, iar castigatorii vor fi premiati cu tabere si excursii gratuite la mare sau la munte.

EvirkaFoto: Hotnews

Participantii vor fi repartizati in grupe de cel putin 10 elevi si vor trebui sa raspunda in mai putin de trei minute la 5 intrebari despre Bucuresti. Pana in acest moment la concurs s-au inscris 270 de elevi.

"Concursul se afla la a treia editie, iar elevii din clasele IX-XIII sunt invitati sa-si testeze cunostintele despre traditia, istoria, geografia, cultura, civilizatia si atractiile Bucurestiului, folosindu-si intuitia, logica si viteza de reactie. Evenimentul isi propune sa promoveze in randul tinerilor valorile istorice si culturale ale Bucurestiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei nationale prin intermediul cunoasterii istoriei locale si a personalitatilor care au marcat de-a lungul anilor Capitala", potrivit municipalitatii.

La editia din 2015 au participat 100 de elevi, premiile puse in joc fiind urmatoarele: primii 7 elevi clasati au primit un sejur in Grecia, iar ceilalti castigatori au fost premiati cu excursii la munte sau tabere la mare, in statiunea Costinesti.

Concursul de cultura generala ,,EVRIKA'' este o initiativa PROEDUS - Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Bucuresti, realizata cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.