In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana vine cu foarte multe optiuni interesante. Astfel, in weekend capitala tuna si aduna concerte, festivaluri, spectacole de teatru, petreceri sau targuri. Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru zilele urmatoare, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 1-3 aprilie, de la concerte Amorphis, Implant Pentru Refuz, festivaluri de jazz, la concursuri de dans si batai cu perne.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jazz in Church Festival la biserica Lutherana

Legende ale jazz-ului european, precum John Surman - unul dintre cei mai emblematici reprezentanti ai jazz-ului de avangarda, sau Palle Mikkelborg - varf de lance pe scena jazz-ului progresiv european vor canta la festivalul Jazz in Church. Festivalul are loc intre 1 si 3 aprilie la fel ca in fiecare an, in Biserica Evanghelica C.A. Scena de jazz romaneasca este reprezentata de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Iordache, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu.

Raggae Vibes vs. Night by Day in Trollo Pub

Vineri, pe 1 aprilie, iubitorii muzicii reggae si dancehallisi dau din nou intalnire inTrollo Pub. Si nu, nu e pacaleala. Muzica este asigurata de catre King Julien, LionRiddims aka One Lion si Mo Fayah. Iar sambata, Trollo Pub prezinta Night by Day un eveniment maratonde muzică electronică (dnb, dub, trap, house, techno, trance, jungle) cu trei DJ la butoane: John Bogart, R.E.M. și C'est Moi.

"The Sunset Limited" la Unteatru

Pe 1 aprilie, de la ora 19.00, Unteatru pune in scena spectacolul "The Sunset Limited", regizat de Andrei si Andreea Grosu, cu actorii Serban Pavlu si Richard Bovnoczki. Este un spectacol in care doua caractere diferite dezbat o situatie limita in care se fla unul dintre cele personaje. Intr-o statie de metrou, un fost detinut care a ajuns sa creada in Iisus, il salveaza de la sinucidere pe un fost profesor. Cei doi intra intr-un dialog captivant despre prietenie, Dumnezeu si oameni.

MADE FROM SCRATCH x MIC CHECK si BREAKIN - BATTLE KIDS&PRO la Jazz Pong

Cei de la Jazz Pong anunta doua zile frenetice, 1 si 2 aprilie, in care Bucurestiul gazduieste MADE FROM SCRATCH x MIC CHECK si BREAKIN - BATTLE KIDS&PRO. Pe 1 aprilie acestia anunta un party de zile mari, bazat pe cele mai fresh beat-uri hip-hop, jazz si funk, in care sound-ul va fi condimentat cu niste freestyle scratchin'. DJ Dex, DJ Wicked, Slim Rocka, Vlad Dobrescu a.k.a. MIC Check DJ, DJ CRZ si Ill Kid Drei vor incinge atmosfera si vor mixa cele mai cunoscute melodii pentru cypher-ul bboylor locali. Pe 2 aprilie, la Jazz Pong are loc BREAKIN- BATTLE KIDS&PRO.

Dance Masters la Sala Polivalenta

Urmeaza trei zile de concursuri intre 1-3 aprilie, la Sala Polivalenta, in care se asteapta 2.000 de dansatori din peste 20 de tari. Sambata 2 aprilie si duminica 3 aprilie, de la ora 19:30 au loc Galele DanceMasters, unde vor straluci in finale cei mai buni dansatori, standard si latino. Ziua de 1 aprilie va fi dedicata competitiilor nationale, iar zilele de 2 si 3 aprilie vor fi dedicate intrecerilor internationale. Va fi cea de-a 13-a editie Dance Masters.

Concert Implant pentru Refuz in club Fabrica

Sambata, 2 martie, in club Fabrica are loc un nou concert marca Dark Side Nights. De data aceasta pe scena vor urca Implant Pentru Refuz, cu NUVIJAN in deschidere. Calatoria Implant Pentru Refuz a inceput in anul 1995. De atunci trupa a scos 7 albume. Fiecare album reprezinta o treapta evolutiva prin care a trecut trupa. Fiecare reusita, fiecare esec reprezinta pentru Implant Pentru Refuz o noua piatra de fundatie, un nou postament pentru viitoarele albume. Timisorenii vor lansa sambata si cel de-al doilea videoclip de pe albumul "Cartography".

"O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" la TNB

Spectacolul "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii" este povestea mintii stralucite, neastamparate si complicate a lui Christopher (Ciprian Nicula), un adolescent cu sindrom Asperger, o forma de autism inalt functional. Spectacolul in regia lui Bobi Pricop va avea loc sambata, 2 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Pictura a TNB, si va fi urmat de o sesiune deschisa de intrebari si raspunsuri, la care vor participa artistii din echipa spectacolului, consultanti, medici si personalitati ale societatii civile, invitate de Asociatia Invingem Autismul - co-organizator al evenimentului.

Bataie cu perne in Piata Universitatii

Sambata, in Piata Universitatii se anunta o lupta vesela si frumoasa cu...perne. International Pillow Fight Day are loc la nivel mondial si se desfasoara simultan in New York, Londra, Barcelona, Tokyo si alte peste 50 de orase din toata lumea. International Pillow Fight Day se afla la a treia editie in Romania. Si ca sa va faceti o idee despre ce va asteapta sambata, vedeti cum s-a desfasurat editia de anul trecut.

Cloud No. 9 Pop-Up Store la The Ark

Cloud No. 9 Pop-Up Store se redeschide in weekend-ul 2-3 aprilie, la The Ark. Peste 50 de designeri romani isi lanseaza colectiile primavara / vara 2016 intr-o editie plina de viata, care traseaza tendintele sezonului, alaturi de cele mai influente nume din fashion-ul romanesc. Ana Morodan, Andreea Raicu, Jojo-Catalina Grama si Carmen Negoita isi vor expune colectiile inspirate de stilul si personalitatea lor, alaturi de cei mai importanti designeri romani.

Ciorbe a la Vasile Ernu la J'ai Bistrot

Scriitorul Vasile Ernu promite sa intemeieze Imperiul Ciorbelor la J'ai Bistrot, duminica, 3 aprilie, de la 13:00. Se vor pregati, asadar, trei feluri de ciorbe. Imperiul Rus vine cu faimoasa Soleanka: un bors specific rusesc, cu diverse carnuri, acrituri si multa sfecla care are puteri magice mai ales dupa o seara mai grea. Imperiul Habsburgic vine cu un Lucicos (lucskos) unguresc cu varza, afumaturi si bulion cum doar in Ardeal mai gasesti, iar din Imperiul Otoman vi se pregateste o supa crema de linte rosie cu chimion si alte mirodenii orientale ca-n Istanbul.

Concert Amorphis la Arenele Romane

Dupa ce au fost headlinerii festivalului Metalhead Meeting in 2015, finlandezii de la Amorphis se intorc la Bucuresti pe 3 aprilie la Arenele Romane, pentru a-si prezenta cel mai recent album "Under The Red Cloud", dar si hiturile care i-au facut celebri in cadrul unui show de peste 90 de minute. Formata in 1990, trupa finlandeza Amorphis a avut o ascensiune rapida pe scena metalului international, stilul abordat la inceput fiind death metal, insa, o data cu trecerea timpului, stilul trupei a evoluat catre progresiv metal sau folk metal.