In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana este plin de optiuni interesante. Si in acest weekend capitala tuna si aduna concerte de jazz, rock, spectacole de teatru pe alese, festivaluri sau targuri. Daca nu ti-ai facut inca o harta de iesit in oras, iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 8-10 aprilie, de la concerte Celelalte Cuvinte, Golan, Maria Raducanu, la scurtmetraje, filme politice sau pelicule cu si despre sex, ce vor rula în cadrul Festivalului de Film Internațional NexT.

NexT 2016Foto: Poster

Concert Lucia, Otherside si Golan la Fratelli Club

Vineri seara, pe 8 aprilie, de la ora 21:00, vor canta Lucia, Otherside si Golan la Fratelli Club. Golan este o trupa romaneasca foarte bine primita pe scenele europene, cunoscuta pentru sound-ul melodic, visator si electronic pe care il abordeaza. Otherside este o aparitie proaspata si promitatoare in peisajul muzical de la noi. Cu un single lansat in SUA si un prim album ce sfideaza orice asteptari despre cum ar trebui sa sune muzica electro, Otherside reusesc sa imbine momente chill, introspective, cu o explorare indrazneata a texturilor sonore si o energie demna de orice dance floor care se respecta. Lucia este o tanara artista indie/pop, care si-a facut debutul cu coverul "Silence", piesa ce a depasit 20.000.000 de vizualizari pe Youtube.

Concert Celelalte Cuvinte la Music Club

Trupa Celelalte Cuvinte revine in Capitala, la Music Club, vineri, 8 aprilie, de la ora 21.00, pentru o noua repriza de hard rock, in cadrul primului concert de anul acesta din Bucuresti. Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din Romania. Celelalte Cuvinte inseamna Calin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan si Ovidiu Rosu.

"Obsesii", un one-women show cu Cerasela Iosifescu, la Arcub

Vineri, de la ora 19.00, Arcub prezinta spectacolul "Obsesii" de Claudiu Sfirschi-Laudat, un one-woman show cu Cerasela Iosifescu. Virginia Woolf si alti scriitori de seama apar ca niste fantome indaratul replicilor scurte. Textul spectacolului este scris de Claudiu Sfirschi-Laudat ca o "improvizatie libera" pe marginea unor opere literare semnate de scriitoarea Margarita Karapanou, care s-a luptat intreaga sa viata cu tulburarea maniaco-depresiva. Personajul principal al spectacolului, Lora, reflecta trairile reale incercate de scriitoare, fiind condusa de autorul textului in fata spectatorului roman pentru a povesti experienta unei lumi infricosatoare, bantuita de spectrul unei boli oarbe, care nu isi alege victimele.

Plimbare cu bicicleta

Bucurestenii sunt asteptati sambata, 9 aprilie, la ora 10.30, in Parcul Herastrau- Piata Charles de Gaulle, la o plimbare cu bicicleta, cu ocazia deschiderii sezonului Velo. Turul ciclist va lua startul la ora 11.00 si se va desfasura pe traseul: Bdul Nicoale Prezan - Arcul de Triumf - Bdul Kisellef - Arhitect Ion Mincu. Pentru a participa la turul ciclist, fie inchiriati o bicicleta galbena, fie veniti cu propria bicicleta.

Concert Maria Raducanu & Maxim Belciug la Unteatru

Sambata, 9 aprilie, incepand cu ora 21.00, la Unteatru e seara de concert cu Maria Raducanu si chitaristul Maxim Belciug. Cunoscuta mai ales pentru modul personal in care "combina bocetele romanesti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizatia", dupa cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn, Maria Raducanu abordeaza alaturi de Maxim Belciug o muzica de o tinuta undeva intre clasic si traditional, explorand cu prospetime teritorii oarecum rezervate artistilor clasici.

Spectacolul "Revizorul", la TNB

Teatrul National Bucuresti pune in scena sambata, de la ora 19.30, spectacolul "Revizorul", in regia lui Felix Alexa, cu Marius Manole si Mihai Constantin in rolurile principale. In acest spectacol actorii valseaza printre meandrele minciunii celei hoate si ale adevarului necrutator. Din distributie mai fac parte Ana Ciontea, Ilinca Manolache, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont, Mihaita Calota, Mircea Albulescu, Andrei Finti, Andrei Hutuleac, Armand Calota, Istvan Teglas, Maria Buza, Marcelo Cobzariu, Vitalie Bichi si Axel Moustache.

Festivalul International de Film NexT

Festivalul International de Film Next implineste anul acesta 10 ani. Astfel, pana pe 11 aprilie puteti vedea unele dintre cele mai noi si mai inovatoare scurtmetraje din toate colturile lumii adunate in cea mai mare competitie de scurtmetraje din Romania. Organizatorii promit scurtmetraje de neratat, dar si filme politice, filme cu si despre sex, experimente formale inedite si calatorii fantastice prin galaxii indepartate. Filmele vor rula la Cinema Elvira Popescu si Cinema Muzeul Taranului, dar si in alte din Bucuresti.

V for Vintage #16

V for Vintage spune "go-go spring" cu o editie inspirata de culoarea si libertatea anilor '70. Sambata si duminica, la Casa Universitarilor din Bucuresti, cei mai cei mai talentati designeri locali si internationali sunt provocati sa creeze colectii capsula inspirate din perioada celor mai neconventionale aparitii.