Producatorul de solutii de securitate cibernetica Bitdefender a lansat „Drumul Cetăților”, o aplicație de mobil ce invită la descoperirea monumentelor istorice din România, de la dave dacice, cetăți și castele medievale, la biserici fortificate sasesti. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

-Foto: BitDefender

„Drumul Cetăților” oferă utilizatorilor informații despre cele mai apropiate monumente istorice, fiind utila pentru o vacanță în locurile cele mai pitorești și încărcate de istorie. Fiecare fortificație beneficiază de o scurtă descriere, de o fotografie care să o facă mai ușor de recunoscut și de informații rutiere pentru a ajunge la destinație.

Odată ajuns în apropierea unui obiectiv, utilizatorul poate da „check-in”, securizând astfel monumentul, și căpătând în același timp un rang medieval ce este răsplătit cu o soluție de securitate Bitdefender.

Aplicația „Drumul Cetăților” le propune utilizatorilor monumente istorice aflate pe teritoriul întregii țări, precum Cetatea Făgărașului, unul dintre cele mai importante centre administrative ale Transilvaniei, cetate cucerită de voievodul Mihai Viteazu și fostă reședință a Bisericii Greco-Catolice, Fortificația de la Cisnădioara, monument reprezentativ al artei romanice în Transilvania, sau Cetatea Ineului, reședința de vară a principilor transilvăneni.