Cea de-a doua editie "Spotlight" va avea loc in Bucuresti, in perioada 5 - 8 mai. Editia se va desfasura pe Calea Victoriei, traseul de la Biblioteca Centrala Universitara pana la Piata Natiunilor Unite. Astfel, Spotlight va fi prezent in cartierele bucurestene, prin iluminarea arhitecturala unor cladiri emblematice. Festivalul International al Luminii are loc in cele mai importante capitale din Europa.

Spotlight Festival, 2015Foto: Spotlight

Spotlight 2016 marcheaza colaborari cu artisti romani si internationali care surprind prin creativitatea si amploarea lucrarilor prezentate.

Alaturi de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalatii de arta, iluminatul arhitectural si sesiunile de video-mapping pregatite de artistii invitati vor transforma fatadele cladirilor de pe acest traseu: Cladirea CEC, Muzeul National de Istorie, Cercul Militar National, Hotelul Novotel.

Spotlight sta sub semnul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

Prioritatile Bucuresti 2021, printre care accesul la arta si migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia orasului, se oglindesc si in programul festivalului.

Astfel, Spotlight va fi prezent si in cartierele bucurestene, prin iluminarea arhitecturala a unor cladiri emblematice ca Foisorul de Foc, Colegiul National "Gheorghe Sincai" si statuia "Leul".

Festivalul Spotlight are alaturi doi parteneri internationali puternici - Signal Festival din Praga si Festivalul Luminilor din Berlin, care este unul dintre cele mai cunoscute si mai de amploare evenimente de acest gen din lume.