In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana vine cu foarte multe optiuni interesante. Astfel, in weekend capitala tuna si aduna concerte, festivaluri, spectacole de teatru, petreceri sau targuri. Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru zilele urmatoare, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 15-17 aprilie, de la concerte Iris, Sarah Chang, festivaluri de muzica rock si de film, la curse de alergare cu pudra colorata.

HotNews.roFoto: Hotnews

Etno Karavan - Muzica de pe la noi, ritmuri de pe la altii, la Black Yard Garden & Pub

Vineri seara, de la ora 20.30, Etno Karavan aterizeaza la BlackYard Garden & Pub. Etno Karavan inseamna Ioana Ernea. Filip Dascalu, Pavel Zurka si Raubel Torres Gonzalez. Ei vor veni cu piese cu piese de prin satele si mahalalele noastre vechi, cantate candva in cele mai cu staif localuri bucurestene de Maria Tanase, Gabi Lunca, Gica Petrescu si alte voci irepetabile ale muzicii romanesti.

Concert Crisi Minculescu & Iris la Beraria H

Vineri, de la ora 22.45, la Beraria H va concerta trupa Iris. Cu Minculescu la microfon, Iris a cunoscut un succes colosal si a reusit sa umple stadioane intregi de-a lungul anilor. Iris este una dintre cele mai longevive si iubite formatii romanesti si a facut istorie in rock-ul autohton timp de trei decenii si jumatate.

Pescarul si sufletul sau, la Teatrul Odeon

A fost o data ca niciodata un pescar care se indragosteste de o sirena. Dar ei nu isi pot trai povestea de dragoste pentru ca apartin unor lumi diferite: el are suflet si ea nu are. Asa ca pescarul are de ales intre sufletul sau si dragostea sa. Spectacolul "Pescarul si sufletul sau" in regia lui Carmen Lidia Vidu, va fi pus in scena la Teatrul Oden, vineri, de la ora 19.30.

Alergare colorata

The Color Run, ”Happiest 5k on the Planet”, te invita sambata, de la ora 16.00 pana la 22.00 in Piata Constitutiei la o altfel de cursa. The Color Run™ este o cursa de 5 kilometri, necronometrata, de unde pleci colorat din cap pana in picioare. La finalul fiecarui kilometru, participantii sunt vopsiti cu diverse culori. Nu vor lipsi muzica si MC-ii care sa animeze cursa.

Concert Sarah Chang la Sala Palatului

Sarah Chang, unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, revine in fata publicului din Romania sambata, 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti, cu un concert care i-a marcat drumul in muzica - Max Bruch, concertul no 1 in G minor. Sarah Chang vine cu un repertoriu pe care l-a invatat in frageda copilarie, la varsta de 5 ani, pentru auditiile la prestigioasa Scoala Julliard din New York. La 8 ani a debutat cu Filarmonica din New York fara repetitii si un an mai tarziu a devenit cea mai tanara violonista din istorie care a inregistrat un album. Energia si precizia cu care danseaza printre note, trairile autentice, eleganta si magnetismul unic cu care stapaneste scena si publicul o situeaza pe Sarah Chang in topul celor mai mari violonisti ai lumii.

Stelele Rockului Romanesc la Arenele Romane

Trooper prezinta cea de-a doua editie a festivalului Stelele Rockului Romanesc. Dupa doi ani, festivalul Stelele Rockului Romanesc revine pe scena Arenelor Romane din Bucuresti. Pe 16 aprilie 2016, de la orele 20:00 vor urca, pentru prima data, pe aceeasi scena unele dintre cele mai importante formatii ale momentului din Romania: Trooper, Bucovina, Altar, Negura Bunget, Luna Amara si Truda vor oferi iubitorilor muzicii rock din Romania o seara de neuitat. Evenimentul va fi prezentat de Cristian Hrubaru si il va avea ca invitat special pe legendarul Nicu Covaci, liderul formatiei Phoenix.

Seara de reggae in For Friends Bar

Sambata, 16 Aprilie, de la ora 22.00, iubitorii de muzica reggae, dancehall si dub, sunt asteptati la petrecerea Reggae Fry-day. Evenimentul se tine in For Friends Bar (strada Sfintilor nr 12, Bucuresti, Central).

Hotel Europa - 9G, la TNB

"Hotel Europa" dupa Goran Stefanovski, in regia lui Andrei Raicu, va fi pus in scena la Teatrul National, sambata, de la ora 20:00. "Hotel Europa" este un loc unde visul Occidentului se demonteaza caramida cu caramida, unde orice speranta devine praf si pulbere, unde pericolul patrunde prin orice fisura, iar copilaria si fragilitatea nu isi mai gasesc locul. O apocalipsa spusa cu sange si umor, pentru ca in Balcanii descrisi de Goran Stefanovski, tragedia este sursa supravietuirii. Din distributia spectacolului Hotel Europa fac parte: Eduard Cirlan, Alexandra Laura Badea, Alina Badea, Cosmin Dominte, George Lepadatu, Ionut Niculae, Madalin Mandin.

Targul 100% romanesc

Pe 16 aprilie, intre orele 10 si 19, la Beraria H are loc un targ 100% romanesc. Veti avea ocazia sa cumparati haine si accesorii, decoratiuni si produse alimentare, toate produse 100% in Romania. Targul 100% Romanesc va aduna peste 150 de designeri, branduri romanesti cunoscute de fashion, bijuterii, design interior, accesorii, dar si tineri designeri entuziasti, aflati la inceput de drum si manati de multa pasiune.

Festivalul International de Film DaKINO

DaKINO 25 va aduce in premiera in Romania titlurile: "The Program" (regia Stephen Frears, cu Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet si Dustin Hoffman); "Listen to Me Marlon" (regia Stevan Riley, nominalizat la Premiile BAFTA 2016 pentru cel mai bun documentar); "Maggie's Plan" (regia Rebecca Miller, cu Greta Gerwig, Julianne Moore si Ethan Hawke in rolurile principale). Competitia de scurtmetraj numara 25 de filme ¬ productii internationale si romanesti ¬ in selectia criticului de film Irina-Margareta Nistor. Din aceste 25 de scurtmetraje, zece titluri sunt romanesti. Festivalul International de Film DaKINO 25 se desfasoara pana pe 17 aprilie la Cinema Hollywood Multiplex. Festivalul se va incheia duminica, 17 aprilie, cu proiectia in premiera in Romania a filmului "Elvis & Nixon", regizat de Liza Johnson.