Comisia Europeana a lansat in anul 2014 procedura de infringement impotriva Romaniei deoarece tara noastra nu isi protejeaza cetatenii de poluarea cu particule fine (praf, PM 10) si a cerut autoritatilor sa ia masuri urgent. Intre timp, vedem cum spatiile verzi devenite proprietate privata sunt betonate, arborii de pe domeniul public sunt decimati de toalearile excesive, iar bucati din marile parcuri au fost retrocedate. In paralel, Primaria Capitalei nu face benzi de biciclete pentru a incuraja transportul alternativ, iar masinile sufoca centrul orasului.

Toaletare arbori Herastrau 3Foto: Hotnews

Cum s-a ajuns insa in acest punct? Ce nu functioneaza corect in capitala, de ce sunt expusi bucurestenii acestei poluari? Si, mai ales, de ce reactioneaza mai repede UE decat Romania la o problema care priveste chiar sanatatea romanilor?

ARCEN organizeaza joi, de la ora 19:00, la Grand Hotel du Boulevard o dezbatere pe aceasta tema. Vorbitori: Dorothee Hasnas, Catiusa Ivanov, Diana Culescu, Oana-Valentina Suciu, Alex Mexi si Edmond Niculusca.

Participarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face aici.