ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrala si de Est, aduce la Bucuresti, in 9 si 10 iunie, primul eveniment major dedicat Realitatii Virtuale si Augmentate.

VR ICEEfestFoto: ICEEfest

Echipa festivalului, cu sprijinul Concept Factory, a reusit sa aduca un numar semnificativ de experti in VR (virtual reality) si AR (augmented reality), gata sa prezinte ultimele informatii din domeniu.

Lista completa o gasiti pe site-ul oficial, http://www.iceefest.com/

Despre unul dintre cele mai spectaculoase device-uri dedicate realitatii augumentate, Hololens, vom afla detalii de la Anatolie Gavriliuc, Senior Development Lead in cadrul companiei americane.

Sergiu Ardelean (Innovation.rocks) si Andreea Raducan (Innoactives) sunt alti doi experti de origine romana care lucreaza pentru companii din domeniu si vor veni la festival.

Nu mai exista dubii. Realitatea virtuala si cea augmentata vor deveni in curand acel "the next big thing".

De asemenea, multi experti internationali cunoscuti vor veni la ICEEfest sa explice cum noile tehnologii pot schimba complet industrii precum comunicarea, media, sanatatea, proiectarea si nu numai:

  •       Simon Lajboschitz a fondat Khora VR, o companie care ofera consultanta pentru productiile de Virtual Reality
  •       Jay Short lucreaza la Inition, grup focusat atat pe printarea 3D, cat si pe experienta VR & AR
  •      Clarence Dadson vine cu experienta video 360ᅡ a celor de la Design4real
  •       Rumen Filkov lucreaza in cercetare si are o sumedenie de proiecte antreprenoriale care au la baza VR
  •      Julio Obelleiro a fondat Wildytes, companie care in 2012 a transformat 1600 de new yorkezi in supereroi in cadrul Dumbo Arts Festival
  •      Solomon Rogers a creat Rewind, iar acum colaboreaza cu brand-uri importante precum Sony, BBC, Red Bull, Microsoft sau Lexus
  •      Arnaud Simon reprezinta Eurosport, fiind considerat un lider in ceea ce priveste adoptarea noilor productii tehnologice cu ajutorul carora pot fi scoase in evidenta povestile frumoase din sport

Lista completa cuprinde si alte nume importante, iar la ICEEfest se vor face si multe demonstratii live, spectaculoase.

Biletele pentru ICEEfest sunt disponibile pe site-ul oficial, aici http://www.iceefest.com/book-now/. Preturile vor creste imediat dupa sarbatorile de Pasti.

ᅡ ICEEfest a ajuns la a 5-a editie si este organizat, inca de la lansare, in parteneriat cu Orange.

ᅡ Printre cei mai importanti sustinatori ai festivalului se mai numara anul acesta Volkswagen, BCR si Prometheus.

ᅡ Festivalul este inca deschis la parteneriate, detalii aici. De asemenea, proiectele aflate la inceput de drum pot sa se promoveze la festival in cadrul unei oferte dedicate lor, disponibila aici