Joi va invitam la proiectia in premiera a filmului documentar "Visul Secuiesc". Documentarul este semnat de Alex Iacob si Robert Casmirovici. Cei doi producatori vor participa si la o sesiune de Q&A dupa proiectia filmului.

Visul secuiesc-afisFoto: Hotnews

In 2015, de Ziua Nationala a Romaniei, mass-media relata incidentul din Targu Secuiesc, conturand aura de terorist a lui Beke Istvan Attila, membru si lider in Miscarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM).

El si Scocs Zoltan au fost arestati preventiv, in urma interceptarilor SRI, fiind acuzati ca au pus la cale un atentat terorist cu bombe din petarde in orasul lor natal. Mai in gluma, mai in serios, documentarul dezvaluie starea de spirit a unor oameni cheie din acesta poveste.

"Subiectul continua sa ramana unul destul de sensibil motiv pentru care am vrut sa-l nuantam intr-o forma un pic amuzantaa neluand in deradere opiniile celor intervievati, ci doar situatia, incidentul. Acesta a fost scopul initial al filmului pentru ca, in fond, dincolo de nationalitati si etnii, cu totii suntem oameni, iar extremismul nu este caracteristic unor tari sau popoare, ci mai degraba este o etapa gresita cred eu, pe care unii ar considera-o necesara." (Alex Iacob)

Visul Secuiesc - un documentar in premiera in Romania va fiproiectat in Trollo Pub, joi, 12 mai, de la ora 20.00.

Cand: Joi, 12 mai Ora: 20.00

Durata: 30 min

Intrarea libera, iar locurile sunt limitate

Rezervari: 0725 013 587 / 0726 675 448