In weekenduri capitala tuna si aduna festivaluri, concerte, galerii ori targuri. Si acest sfarsit de saptamana aduce in Bucuresti multe optiuni interesante. Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru zilele urmatoare, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 13-15 mai, de la concerte The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers si Omul Gnom, la festivalul de arte vizuale Unfinished, Burger Fest, Astro Fest sau Alt Fest, de unde nu vor lipsi muzica, mancarea, sporturile extreme si tatuajele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concerte The The Mono Jacks, Mr. Jurjak, Roa si altii, in cadrul Burger Fest

Cea de-a doua editie Burger Fest va avea loc intre 13 si 15 mai, in Bucuresti, la Verde Stop, zona Barbu Vacarescu (locatie conexa fostului spatiu de evenimente Zone Arena). De la variantele clasice pana la variantele gourmet, cu dulceata de ceapa, mozzarela, avocado sau creveti, Burger Fest va aduna intr-un singur loc deliciosii burgeri, oferiti de restaurante, van-uri, truck-uri si containere din intreaga tara. Burger Fest 2016 va insemna peste 50 de sortimente de burgeri, gatiti de cele 17 restaurante participante, multe ore de relaxare la iarba verde, dar si sase concerte, cu cei mai indragiti artisti ai momentului.

EUROPAfest

De pe 12 mai a inceput EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste jazz, blues, pop si muzica clasica. Bucurestiul si Sibiul vor rasuna in acordurile a peste 300 de muzicieni din 43 de tari, concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions si evenimente neconventionale, pana pe 21 mai. Sub sloganul "It's all about live quality music !" in 2016 festivalul sarbatoreste 23 de ani de muzica buna prin zece evenimente majore.

Concerte Vita de Vie, Coma, H8, Omu Gnom, Days of Confusion si Rock 'n Ghena la Alt Fest

Alt Fest 2016 se va desfasura in perioada 13-15 mai, in clubul Fabrica si in clubul B52, unde vor canta Vita de Vie, Coma, H8, Omu Gnom, Days of Confusion si Rock 'n Ghena. Conceptul festivalului are la baza pasiuni precum muzica, arta tatuajelor si sporturile extreme.In premiera in Romania, in cadrul Alt Fest va exista o zona speciala pentru cei pasionati de tatuaje care viseaza sa devina artisti tatuatori. Ei vor putea sa-si testeze maiestria cu ajutorul mai multor aparate profesionale de tatuat. Cele mai bune saloane de tatuaje din Bucuresti vor fi reprezentate de catre talentatii artisti ce au castigat diverse premii la conventiile din tara si strainatate.

Festivalul Filmului European

Cea de a XX-a editie a Festivalului se desfasoara in Bucuresti pana pe 15 mai. Timp in care puteti viziona filme de tot felul, pentru ca varietatea Uniunii Europene este cel mai bine ilustrata prin intermediul cinematografiei europene, diversa, savuroasa si neasteptata, asemeni unui bufet suedez cu bucatarie mediteraneana, nordica si slava, asamblat cu rafinament frantuzesc, pragmatism german, stil danez si sobrietate britanica. Vineri seara, de la 21.30, la cinematograful Elvira Popescu va fi proiectat lungmetrajul Zabriskie Point. Plus, o improvizatie live cu pianistul italian Alessandro Giachero. Zabriskie Point este al doilea dintre cele trei lungmetraje realizate de Michelangelo Antonioni in limba engleza, cu actori straini, rolurile principale fiind incredintate unor debutanti neprofesionisti: Mark Frechette si Daria Halprin. Vezi programul festivalului aici.

Un weekend cat o vara la Deschis Gastrobar

Sambata se redeschide Deschis Gastrobar varianta 2.0. Distractia va incepe dupa amiaza, de la ora 14.00, si va continua peste noapte, in interior cu prietenii de la Khidja. Spre apus se da drumul la burger bar cu Flore la butoane, iar la rasarit puteti bea un fresh pe acoperis.

Astro Fest

Astro Fest debuteaza la Biblioteca Nationala a Romaniei sambata, 14 mai, la ora 16.00. Evenimentul se desfasoara atat in aer liber, in parcarea din fata Bibliotecii, unde se vor face observatiile astronomice si cursurile de astro fotografie, cat si in interior in Aula Bibliotecii, unde vor avea loc prelegerile si prezentarile moderate de S&T, intalnirile cu astronautii si concertul. Pe 15 mai, Astro Fest continua la Therme Bucuresti. Incepand cu ora 11.00, grupul de astronauti va lua parte la lansarea proiectului "Galaxy Explorers".

Concert Robin And The Backstabbers la Hard Rock Cafe

Sambata, de la ora 22.30, la Hard Rock Cafe canta Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai apreciate formatii romanesti din arealul alternative. Trupa a incheiat anul 2015 lansand noul videoclip "Cosmonaut", de pe mult asteptatul volum secund al trilogiei Bacovia Overdrive, "Arhanghel'sk". Aparut in primavara anului trecut, noul album contine 14 piese despre scafandri, mirese si ingeri, case in flacari si cantece duse de vant. In 6 ani de istorie, trupa formata la initiativa lui Andrei Robin Proca si-a trecut in palmares perfomante importante.

Concert Paolo Fresu & Ralph Towner la Sala Radio

Sambata, de la ora 20.00, pe scena de la Sala Radio va urca unul dintre marii trompetisti ai lumii, prolificul muzician de Jazz Paolo Fresu, ce are la activ peste 300 de inregistrari. Nascut in 1961 in Sardinia, Italia, Paolo Fresu a inceput sa cante la trompeta la varsta de 11 ani, urmand mai tarziu cursurile Conservatorului din Cagliary. Curand dupa absolvirea conservatorului, a inceput sa primeasca numeroase distinctii, dintre care amintim pe cea de la France la Academy du Jazz, sau Django D'Or. Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii '50, Fresu si-a creat un stil propriu, trecand cu naturalete prin orice stil, de la Jazz la Fusion.

Bondax | Soundopamine | Amber Amber | Andreea Veder la Terra Events Hall

Pe 14 mai, The Fresh pregateste terenul pentru vara cu BONDAX si ale lor ritmuri generatoare de raze de soare. Terra Events Hall devine plaja pe care cei doi britanici servesc cocktailul lor House cu mostre R&B, arome tropical-disco si origini Future Garage. Creatori ai minunilor varatice "Gold", "All I See" si "Giving It All", baietii de la Bondax cuceresc milioane de inimi internationale cu productiile lor. Seara de primavara va fi completata de proiectul jazzy cu ritmuri tribal-estivale Soundopamine, artista sonica Ambe Amber si energica selectoare de muzici electronice Andreea Veder. Portile se deschid la ora 22:00.

We Want Techno 6 W Matador la Casa Presei Libere

Sambata, de la ora 23.00, se anunta o seara speciala. La Casa Presei Libera va pune muzica MATADOR. Artistul se intoarce in Romania dupa 2 ani si da asigurari ca va fi o seara cu techno de calitate. La pupitru vor mai urca Alex Mine, Mircea Ivan rezidentul #WWT si Alex Rise.

Concert Vijay Iyer la Teatrul Elisabeta

Duminica, de la 18.30, Vijay Iyer vine la Bucuresti cu trio-ul sau, desemnat de DownBeat drept "CEL MAI BUN GRUP DE JAZZ al anului 2015". In acelasi clasament, el este "ARTISTUL ANULUI 2015" si "PIANISTUL ANULUI 2014". Unde? La Teatrul Elisabeta.

Pavilionul de Arta Bucuresti- Art Safari

Pana pe 15 mai poti sa mai dai o tura pe la Pavilionului de Arta Bucuresti - Art Safari, cea mai mare expozitie de arta din Romania, are loc in centrul capitalei. Ce puteti vedea? 60 de galerii si institutii culturale din tara si strainatate, 5 colectii private expuse in premierasi o expozitie centrala de 350 de opere in cinstea Centenarului Dada. Cea mai mare expozitie de arta din Romania este o expozitie rebela, o expozitie care genereaza intrebari incomode la adresa societatii si a scopului artei, la sensibilitati burgheze si norme traditionale. Publicul este chemat sa descopere ce inseamna un Palat al artei, repus cu ocazia Art Safari 2016 in circuitul urban si in istoria Bucurestilor. Palatul Dacia-Romania - locul in care arta se intampla.

Festivalul Unfinished

Festivalul de arte vizuale Unfinished, ce se va desfasura pana pe 29 mai, in mai multe spatii din Bucuresti, aduce in capitala renumiti storytelleri, productii revolutionare in materie de jurnalism multimedia, instalatii, film, realitate virtuala si arta computationala si digitala, anunta organizatorii. Mai mult, Unfinished va include si expozitia World Press Photo 2016. Expozitiile vor fi gazduite de unele dintre cele mai noi si frecventate spatii expozitionale ale momentului din Bucuresti: Teatrul National "I.L. Caragiale", Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB, Piata Universitatii, si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" care va pune la dispozitie nou infiintatul Centru International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ - Creative - CINETic.