Artisti din Romania, Republica Moldova, Ucraina, Azerbaidjan, Rusia, Georgia, Turcia si Bulgaria se reunesc la Black Sea Arts Festival, eveniment ce are loc intre 19 si 25 mai la Bucuresti. Evenimentul doreste "sa construiasca poduri intre popoarele din jurul Marii Negre prin intermediul artei". Astfel, festivalul va reuni in multe spatii din capitala, proiectii de filme artistice si documentare, expozitii de fotografie si de caricatura politica, precum si elemente de arhitectura si o instalatie de arta.

Afis - Black Sea Arts FestivalFoto: ArCuB

In plus, Black Sea Arts Festival atrage atentia asupra situatiei socio-politice si economice din zona Marii Negre, incercand sa sustina financiar anumite cauze sociale. In compania unor experti, realizatori si jurnalisti din zona, festivalul va prezenta filme si dezbateri legate de cultura si de cele mai recente evenimente din tarile de la Marea Neagra.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc joi, 19 mai, de la ora 19:00 la ARCUB (Hanul Gabroveni - Str. Lipscani nr. 84-90) prin vernisajul celor trei expozitii din spatiu: New Normal, Inconjurul Marii Negre si Vagabonzii Marii Negre.

Proiectul sustine, de asemenea, candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.