170 de ONG-uri din Romania si din strainatate vor fi prezente pe 21 si 22 mai in Parcul Herastrau din capitala, cu ocazia celei de-a saptea editii a ONGFest. In cadrul evenimentului vor avea loc dezbateri, inclusiv cu candidatii la Primaria Capitalei, ateliere, concerte, iar reprezentanti ai unor institutii publice vor raspunde intrebarilor cetatenilor.

Potrivit organizatorilor, la cortul "Administratie deschisa cetatenilor" sunt prezente 15 institutii publice: Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Ministerul Tineretului si Sportului, Agentia pentru Agenda Digitala a Romanie, Directia Coordonare Politici si Programe - Cancelaria Primului Ministru, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Politia Romana, Directia Generala Anticoruptie, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati.

In plus, pe parcursul intregului eveniment, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic va oferi la Cortul "Administratie deschisa cetatenilor" un spatiu de dialog pe tema initiativelor institutiilor publice care vin in intampinarea asteptarilor cetatenilor.

"Inovarea civica este tema aleasa pentru ONGFest 2016. Organizatiile trebuie de multe ori sa gaseasca solutii neconventionale, sa dezvolte propriile metode de actiune si sa aiba o doza mare de curaj si creativitate pentru a reusi sa faca diferenta in locurile in care activeaza. Pentru ca inovarea merge mana in mana cu colaborarea, adeseori solutiile vin din parteneriate cu companii sau institutii publice. Despre aceste aspecte din viata unui ONG si despre cum faci sa-ti folosesti resursele astfel incat impactul in comunitate sa fie maxim se va discuta pe parcursul celor doua zile de festival, dar nu numai. ONG-urile participante au pregatit zeci de activitati non-formale, de la ateliere de desen sau tricotat, la concursuri si proiectii de film. Va asteapta, printre altele, un recital al Corului "Senioarele Omenia", un spectacol al Clubului Sportiv Olimpic Triumf, cantece si dansuri traditionale din mai multe tari. Sambata se va incheia cu concerte ale trupelor Ad Hoc si Les Elephants Bizarres, de la 21:00, respectiv de la 22:00", spun organizatorii.

Evenimentul, ajuns la a saptea editie, este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Mai multe informatii: www.ongfest.ro/2016 .