Ministerul Apararii Nationale va participa, in premiera nationala, la o conventie de gaming - East European Comic Con 2016, care se va desfasura, in perioada 27-29 mai, la Complexul expozitional Romexpo din Bucuresti. Operatiile Speciale vor fi reprezentate de militari ai Brigazii 6, cu echipamente si tehnica, printre care se va numara un vehicul multirol de mare mobilitate (HMMWV), cunoscut publicului sub numele de Humvee, ce va putea fi admirat in afara zonei standurilor, si de cei ai Statului Major al Fortelor Navale, cu armament specific.

Autovehicule MAPNFoto: MApN

De asemenea, in cadrul standurilor M.Ap.N., vizitatorii vor putea admira o expozitie de machete navale si una de echipament, tehnica militara si uniforme, iar Centrul militar zonal Bucuresti va prezenta oferta educationala a Armatei Romaniei.

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din estul Europei dedicat pasionatilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video si nu numai. ESL si Comic Con asteapta la aceasta editie, a patra, aproximativ 40.000 de vizitatori.

Pe langa intalniri cu actori de la Hollywood, vor mai fi organizate o competitie regionala de gaming si o zona destinata jocurilor video in care vor putea fi testate cele mai noi aparitii.

Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toti cei care doresc sa se transforme intr-un personaj preferat, concursuri cu intrebari, interactiuni cu expozantii si cu cei mai importanti creatori de content din mediul online.

Pentru prima oara la East European Comic Con va fi organizata o zona dedicata jocurilor video din anii 90, ce se va numi Zona Retro. Console functionale, periferice si calculatoare HC vor putea fi admirate, dar si testate, pe toata durata evenimentului.