Fiecare sfarsit de saptamana aduce in Bucuresti o sumedenie de optiuni interesante. In weekenduri capitala tuna si aduna festivaluri, concerte, galerii ori targuri. In acest weekend, in special, va fi puzderie de festivaluri. Femei pe Matasari, Hey Day Festival si East European Comic Con sunt doar cateva dintre acestea, prilej cu care te poti intalni cu actori din Game of Thrones, Vampire Diaries sau Lost. Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru zilele urmatoare, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 27-29 mai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concert Moonlight Breakfast la Gradina cu Filme

Vineri seara, de la ora 20,30, la Gradina cu Filme cei de la Moonlight Breakfast sustin un concert acustic. Nu vor lipsi proiectiile 3D, ce imbina elemente vizuale abstracte cu fragmente video. Va fi o seara de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz si Swing! Moonlight Breakfastt este o trupa infiintata in anul 2011, care a debutat in deschiderea Jamiroquai, cu o audienta de 35.000 de persoane.

"Marea evadare" la piscina

Vineri, 27 mai, de la ora 20.00, bucurestenii sunt invitati sa ia parte la o experienta cinematografica neconventionala, la piscina. POOL Cinema aduce filme internationale de scurtmetraj in mijlocul unei piscine acoperite. O selectie inedita de filme scurte internationale va fi proiectata pe un ecran suspendat. Tematica evenimentului este "Marea evadare", iar inainte de proiectia scurtmetrajelor, dj-ii de la nicecream.fm se vor ocupa de muzica si voia buna.

Concert Macanache in Club A

Macanache are concert in Club A din Bucuresti, vineri, de la ora 21:00. Macanache, zis si Maca, este un raper de 27 de ani care a adus un nou suflu muzicii underground din Romania. A pornit de jos, iar acum "scoate rimele cu kilul". Si-a pus amprenta pe hip-hop-ul romanesc cu un stil propriu. E artistul de pe maidan, a copilarit in cartierul bucurestean Titan, in zona Poarta 4, a schimbat mai multe scoli, a facut gimnastica si-i place sa bata mingea. Citeste interviul cu Macanache aici.

Romanian Design Week

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din Romania. Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului larg, cat si profesionistilor. Evenimentul cauta si promoveaza proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborarile dintre designeri si producatori, dintre profesionistii ce provin din discipline diferite, dintre designeri si distribuitori. Cand? Pana pe 5 iunie. Unde? Vezi aici harta evenimentelor conexe de anul acesta si descopera expozitiile, performance-urile si petrecerile care fac parte din programul oficial RDW 2016 aici.

Hey Day Music Festival

Hey Day aduce impreuna unele dintre cele mai cunoscute "tribute acts". Beatles, Michael Jackson, Queen, Guns ¬n Roses, U2, Led Zeppelin, Rihanna, James Brown, Adele, Metallica, Nirvana sau Whitesnake sunt doar cativa dintre cei ce vor concerta in Parcul Izvor pe 27, 28 si 29 mai. Ce mai gasesti la Hey Day: zona de cinema cu documentare despre diverse legendele ale muzicii, cort special pentru copii, zona de tatuaje, de machiaj si de bazar. Intrarea se face vineri, 27 mai, incepand cu ora 16:00, iar sambata, 28 mai, si duminica, 29 mai, incepand cu ora 12:00. Concertele pe cele doua scene mari sunt programate in fiecare zi incepand cu ora 17:00.

Femei pe Matasari

In acest weekend are loc ce-a de-a sasea editie a festivalului Femei pe Matasari. Tematica este frumusetea, sub orice forma: puterea frumusetii, despre frumusetea din care se nasc idei, despre frumusetea care are forta de a schimba lumea, despre frumusete ca mod de viata. Ce gasesti la Femei pe Matasari: Muzica, teatru, moda, Proiecte inedite, ONG-uri, artizani si autori, femei curajoase, artisti si artiste, prieteni si sustinatori, design si culoare. Concertul artistei Akua Naru nu e de ratat. Naru a cantat alaturi de renumitul pionier afro beat, Tony Allen, a plecat in turneu alaturi de eclecticul grup de hip-hop Lords Of The Underground si a colaborat cu artisti ca Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Detroit MC Elzhi, Wax Tailor, Mic Donet, avand si o aparitie alaturi Tuneyards, Angelique Kidjo si Ahmir "Questlove" Thompson din legendara trupa The Roots.

East European Comic Con

Vineri incepe cea mai mare conventie de gaming din Romania, East European Comic Con (EECC). Timp de trei zile, pasionatii de benzi desenate, anime, jocuri video, cosplay si iubitorii de filme si seriale isi dau intalnire la Romexpo. Ajuns la a patra editie, evenimentul aduce in Romania actori din cele mai urmarite seriale ale momentului: Game of Thrones, Lost sau Vampire Diaries. Citeste interviul cu Mircea Muresan, manager EECC, aici.

Imagine Festival

Daca simtiti nevoia de o escapada, aflati ca la 40 de km de Bucuresti, in Padurea Snagov mai exact, are loc festivalul Imagine. Muzica, arte vizuale, spatii si ateliere interactive. Asta promit organizatorii festivalului , un eveniment gandit ca o experienta multisenzoriala, ce va avea loc intre 27 si 29 mai. Pe scena vor urca artisti cunoscuti din undergroundul romanesc, cum ar fi Subcarpati, Argatu, Fratii Grime sau Vlad Dobrescu, dar si nume internationale precum Bill Patrick, Oshana si altii.