Weekendul ce sarbatoreste Rusaliile se anunta a fi unul plin de evenimente interesante. In Parcul Izvor vor canta Zob, Luna Amara si OCS in cadrul Natura Fest, in Parcul Carol are loc festivalul de cultura urbana UNDERval, zeita americana a blues-rockului, Beth Hart, concerteaza la Sala Palatului, iar pana pe 20 iunie ai toate sansele sa ii intalnesti pe strazile capitalei pe Brancusi, Marylin Monroe sau Charlie Chaplin, pentru ca se desfasoara Festivalul International de Statui Vivante. Daca inca nu ti-ai facut o harta de iesit in oras, iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 17-19 iunie.

UNDERval, festival de arta urbanaFoto: PMB

Concert Beth Hart la Sala Palatului

Beth Hart, vocea numarul 1 in Billboard Blues si una dintre cele mai apreciate compozitoare si cantarete de blues-rock a momentului, revine in Romania pe 17 iunie, pentru a sustine un concert la Sala Palatului din Capitala. Ea se afla intr-un turneu mondial de promovare a ultimului sau album "Better Than Home". Pentru a doua oara in Romania, artista a anuntat ca va merge pe mana publicului in ceea ce priveste playlistul si-i va intreba pe fanii romani ce melodii isi doresc sa asculte. Concertul incepe la ora 20.00.

Natura Fest in Parcul Izor

Festivalul se deschide vineri, 17 iunie, cu cu o expozitie de tablouri din capace de plastic si continua cu o serie de ateliere de reciclare la care toti cei interesati vor invata sa picteze pe sticle si borcane, sa construiasca jucarii din componente de calculator si bijuterii din PET sau sa transforme o cutie de carton intr-un aparat foto functional. Prima zi a Natura Fest se va incheia cu o petrecere in parc, animata de cei de la Karpov not Kasparov. Sambata si duminica oferta de ateliere se diversifica, iar serile vor fi dedicate concertelor acustice. Zob, Luna Amara, Coma, Pistol cu Capse, Toulouse Lautrec si Omul cu Sobolani vor urca pe scena NATURA FEST din Parcul Izvor incepand cu ora 18.30. Duminica, de la ora 11, peste 200 de biciclisti sunt asteptati la intrarea in parc pentru a participa la Crosul Verde al Bicicletelor. Natura Fest este un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, care incearca sa inspire cat mai multi oameni sa actioneze impotriva degradarii accelerate a mediului inconjurator.

Concert Byron la Gradina cu Filme

Trupa Byron revine in Gradina cu filme - Cinema & More cu un concert acustic, pe 17 iunie, de la ora 20:30. Byron este o trupa infiintata in 2016, canta rock cu diverse influente si are in palmares 6 albume de studio si trei ddvd-uri live. byron canta rock cu influente diverse, fiind o trupa infiintata in anul 2006, care a lansat de atunci 6 albume de studio si trei DVD-uri live. byron promoveaza in prezent cel mai nou disc,: "Eternal Return" ce contine 12 piese. Fiecare piesa corespunde unei luni a anului, si este in linii mari o poveste despre ciclicitate, cu motive preluate din istorie si mitologie.

Festivalul UNDERval in Parcul Carol

In acest weekend in Parcul Carol va fi promovata arta urbana. Aflat la prima editie, festivalul UNDERval isi isi propune culturalizarea si participarea activa, intr-un spatiu organizat, a impatimitilor de sporturi extreme, muzica, dans si design. Festivalul ii asteapta pe tinerii bucuresteni iubitori de sporturi urbane sambata si duminica, intre orele 10.00 si 22.00. In cele doua zile de eveniment, atmosfera din Parcul Carol va fi completata cu muzica artistilor Macanache, Muze, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu), Cabron, Guess Who, Krem (Romanii au talent). Totodata, in cadrul festivalului, doi DJ vor remixa diferite melodii cunoscute, adaptandu-le stilului Underground.

Festivalul International de Statui Vivante

Zeci de statui vivante create si insufletite de actori ai Teatrului Masca, precum si invitati straini din Olanda, Statele Unite ale Americii, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia si Rusia se vor afla pana pe 20 iunie in Bucuresti, in cadrul Festivalului International de Statui Vivante. Dintre personajele prezentate de acestia in cadrul festivalului ii amintim pe Confucius, Brancusi, Frida Kahlo, soldatii de teracota, Ofelia, Richard al III-lea, Amiralul Nelson, Romeo si Julieta, Charlie Chaplin, Rapunzel, dansatoarea de tango sau Marilyn Monroe. "Statuile" vor fi "expuse" in Gradina Casei Filipescu - Cesianu (Calea Victoriei), in Parcul Crangasi si in Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).

Soul Capsule, OCH si Petre Inspirescu la HAOS in Padure v3.0

Daca vreti sa petreceti o noapte si o dimineata prelungita pe malul lacului, in padure, cei de la [a:rpia:r] anunta o noaptea si o zi cu muzica in Padurea Cernica din Bucuresti, unde aveti si posibilitatea - si la aceasta editie - sa traversati lacul pe tiroliana. Pentru a 3 a editie de Haos in Padure organizatorii au pregatit un line up fin, proiectul muzical Soul Capsule (Baby Ford & Thomas Melchior), OCH si Petre Inspirescu. Duo-ul Thomas Melchior b2b Baby Ford sub numele Soul Capsule va fi pentru prima oara in Romania, fiind totodata si prima petrecere marca Trelik, casa de discuri fondata de Baby Ford. In deschidere va mixa englezul OCH, iar pe 19 iunie, soarele va rasari pe ritmurile lui Petre Inspirescu.