Curatenie in Cartierul Rosu al prostituatelor
"Vom reduce considerabil numarul vitrinelor cu prostituate si al coffee-shop-urilor", a declarat primarul Job Cohen, precizand ca "nu intentioneaza sa scape de prostituatele din Amsterdam, insa concentratia de sex este prea mare in aceasta zona".
Autoritatile, care vor aloca peste 15 milioane de euro pentru a participa la "curatarea" locului, si-au motivat strategia amintind ca astfel de localuri care ofera servicii sexuale sunt ca un magnet pentru afacerile ilegale, spalare de bani si delicte.
Astfel, o treime din bordelurile din celebrul Cartier Rosu vor fi transformate in locuinte sau restaurante, dupa ce "imparatul sexului" in Olanda, Charles Geerts, s-a hotarat sa-si vanda o mare parte din afacere agentiei imobiliare NV Stadsgoed, in schimbul sumei de 25 de milioane de euro.
Districtul rosu, vechi de 700 de ani -un labirint de alei si canele cu sex shopuri, prostituate in vitrine si cafenele in care se vinde marijuana - atrage tot atat de multi turisti cat si muzeul Van Gogh sau casa Annei Frank. Zeci de mii de turisti vin aici in fiecare an sa studieze oferta si sa admire dansurile prostituatelor din vitrine.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Prima atestare documentara a Amsterdamului este din 1275. Deci autorul pleaca de la concluzia ca odata cu orasul s-a infiintat si cartierul rosu. E drept ca meseria asta e veche si probabil ca existau curve inca de la infiintare, dar nu putem vorbi de cartierul rosu. Acesta a aparut in secolul 14 si initial era o insiruirie de distilerii si magazine de aprovizionare pentru marinari. Cu timpul prostituatele au simtit vadul si s-au adunat si ele. Dezvoltarea cartierului a mers in paralel cu dezvoltarea portului Amsterdam si probabil ca abia prin secolul 15-16 putem vorbi de un inceput de cartier dedicat prostitutiei.
Si nu prea e labirint. Pricipalele strazi sunt paralele cu canalele si cele de legatura sunt aproximativ perpendiculare pe el. Nu e complicat deloc. E drept ca daca dai bine cu iarba si linia dreapta iti pare cam alambicata.
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_of_the_Netherlands