Editia din acest an a Marsului pentru Normalitate, organizata de Asociatia Noua Dreapta, a avut loc, sambata, la ora 12.00, in Bucuresti, pe traseul Piata Victoriei-Dealul Patriarhiei, participantii promovand valorile familiei traditionale si insistand pe ideea casatoriei dintre un barbat si o femeie, relateaza Mediafax.

Marsul pentru Normalitate organziat de Noua DreaptaFoto: Agerpres

Participantii la Marsul pentru Normalitate, organizat de Asociatia Noua Dreapta, s-au strans in Piata Victoriei intre orele 11.30 -12.00, ulterior mergand pe traseul: Piata Victoriei - parcare TNT - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite, stanga Splaiul Independentei - capatul tramvaielor 32 - Aleea Dealul Mitropoliei.

Militantii de la Noua Dreapta le-au cerut bucurestenilor sa se alature marsului pentru a apara valorile familiei traditionale, dar si pentru a fi solidari cu o familie de romani din Marea Britanie ai carei copii au fost incredintati spre adoptie unui cuplu de homosexuali. "Participand la acest mars va implicati activ in afirmarea valorilor traditionale si crestine ale poporului nostru", a fost deviza marsului, in afisul evenimentului postat pe pagina de internet Noua Dreapta.

Marsul are caracter protestatar, fiind organizat chiar inaintea Marsului Diversitatii, care incheie "Bucharest Pride", festivalul drepturilor si culturii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale si trans (LGBT) din Romania.

Sloganul marsului organizat sambata a fost "Familia este intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie", dar participantii au marsaluit si pentru sustinerea cazului familiei Barbu, familia de romani din Marea Britanie ai caror copii au fost dati spre adoptie unui cuplu britanic gay. Majoritatea participantilor purtau tricouri cu insemnele Partidului Noua Dreapta. Dintre cele maxim 100 de persoane, au venit si persoane particulare care nu purtau insemne.

Manifestantii au venit insotiti de pancarte pe care scria "3 milioane sustin normalitatea", facand referire la semnatarii petitiei de pe Internet pentru modificarea art. 48 alineatul 1 din Constitutia Romaniei care defineste casatoria, dorindu-se definirea casatoriei ca "uniunea dintre un barbat si o femeie". De asemenea, acestia au avut si pancarte cu mesaje precum: "Familia traditionala e in pericol. Veniti sa o aparam!", sau "Spune nu casatoriilor si adoptiilor homosexuale!".

Participantii au fost majoritar membri ai Partidului Noua Dreapta, care au arborat steagul partidului si steagul Romaniei.

Sursa foto: Agerpres

Presedintele Partidului Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a declarat pentru Mediafax ca participarea sa la mars este menita sa sustina cauzele tuturor familiilor normale, ca societatea romaneasca este crestina si trebuie intemeiata pe valori crestine: "Noua Dreapta organizeaza si in acest an marsul normalitatii pentru familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. Marsul nostru este cu atat mai important cu cat in acest an, organizatiile homosexualilor au cerut in mod explicit casatorii homosexuale, casatorii intre persoane de acelasi sex, or aceasta este clar o provocare in contextul in care 3 milioane de romani au semnat de putin timp pentru definirea in Constitutie a familiei ca fiind intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. De asemenea, aceasta definitie a familiei se regaseste si in programul Partidului Noua Dreapta, la punctul 13, acolo unde spune ca PND sustine familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. In acest an suntem in strada si pentru a ne manifesta solidaritatea si cu familia lui Florin Barbu ai carui copii au fost dati spre adoptie unui asa-zis cuplu de homosexuali britanici de catre o instanta de judecata din Marea Britanie. Suntem aici pentru a-l asigura ca nu e singur, ca romanii sunt alaturi de el si ca lupta continua si ca, cu ajutorul lui Dumnezeu, isi va strange copiii in brate in curand", a declarat Tudor Ionescu.

In plus, intrebat daca mai sunt si alte cazuri similare cu cel al familiei Barbu, Tudor Ionescu a declarat pentru Mediafax: "Din pacate, ieri am avut cazul familiei Bodnariu, astazi avem cazul familiei Barbu, iar maine putem avea mii de alte cazuri similare pentru ca in afara granitelor traiesc peste 5 milioane de romani si toti copiii lor sunt in pericol. Oricare dintre copiii romani din exil, din diaspora, poate impartasi soarta copiilor familiei Barbu pentru ca discutam de niste state vest-europene unde valorile etice au slabit foarte mult in ultimii zeci de ani, unde crestinismul a slabit foarte mult in ultimii zeci de ani. Consecinta este tocmai aceasta existenta a unor sisteme de norme juridice, a unor sisteme legislative de-a dreptul anticrestenie, iar efectele le putem vedea cu ochiul liber. Avem cazul Bodnariu, avem cazul familiei Barbu si fereasca Dumnezeu, mai putem avea sute si mii de astfel de cazuri. Lansam romanilor din exil chemarea de a veni in tara pentru ca indiferent daca aici ar castiga mult mai putini bani, totusi aici si-ar putea creste copii in siguranta, ar putea fi tara lor, acasa. Daca vor ramene in exil, ma tem ca ei nu sunt in siguranta, familiile lor nu sunt in siguranta si copiii lor nu sunt in siguranta".

Tudor Ionescu a mai mentionat si la cati participanti se asteapta la acest protest: "Vor participa atatia oameni cati cred in valorile familiei traditionale. Mai important decat numarul participantilor este motivatia si sistemul de valori al celor care se alatura Marsului Nomalitatii in fiecare an".

Intrebat ce masuri ar trebui lua statul roman pentru a solutiona aceste chestiuni, Tudor Ionescu a precizat: "Statul roman a avut o victorie in cazul familiei Bodnariu. Statul roman poate sa faca acelasi lucru pentru ca vorbim de niste functionari care sunt platiti din bugetul de stat. Toti contribum la acest buget. Sunt oameni pe care noi ii platim si nu trebuie sa faca nimic mai mult decat au facut in cazul familiei Bodnariu. Insa, cu siguranta, angajatii, personalul, ambasadele Romaniei in strainatate, angajatii consulatelor Romaniei trebuie sa fie mult mai activi si mai proactivi. Aceste cazuri se vor multiplic. Nu ne dorim ca copiii nostri sa ajunga pe mana homosexualilor. Copiii romanilor trebuie sa ramana in familiile lor, sa primeasca o educatie atat din partea unui tata si a unei mame, sa primeasca o educatie crestina. Chiar daca statul roman e laic, majoritatea poporului roman este crestina. Este normal ca si sistemul de norme juridice sa fie tot de inspiratie crestina ca sa raspunda valorilor si nevoilor acestei majoritati crestine din Romania", a conchis liderul PND.

Pe de alta parte, de la protest nu au lipsit nici familiile. O familie din Hunedoara a venit special in Bucuresti pentru a participa la acest mars, fiind insotita de fiica acesteia, in varsta de 4 ani. Tatal familiei a explicat ca distanta de 400 de km nu a contat, punctand ca participarea vine din dorinta readucerii normalitatii: "La ora actuala s-a deviat de la traditia crestina, de la familia normala si de la casatoria dintre un barbat si o femeie", a precizat acesta.

De asemenea, au fost prezente si familii nucleare din Bucuresti, dar si tineri costumati in haine tip army, de camuflaj, cu camasi kaki.

"Din pacate este necesar ca reactie la propaganda homosexuala. Nu cred ca trebuie lasati sa faca propaganda nestingheriti. Trebuie sa existe macar anticorpi ai societatii care sa reatcioneze la aceste elemente", a declarat un protestatar, tata a doua adolescente, venit cu familia sa la protest pentru a sustine ideile acestui mars.

Un participant care purta tricoul cu logo-ul Noua Dreapta a recitat in timpul protestului, la microfon, rugaciunea "Tatal Nostru", scandand: "Romania, tara ortodoxa!". Protestatarii au mai scandat: "Salvati familia traditionala!". "Homosexualii sunt bolnavi!", a declarat un participant radical la protest.

Protestul a fost supravegheat de jandarmi, dar si de agenti de securitate ai Partidului Noua Dreapta. Marsul a pornit la ora 12.30 de la Piata Victoriei si se incheie pe Dealul Mitropoliei, unde participantii vor sustine discursuri.