La final de iulie, in plina vara, filmele scurte se muta sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viata de ShortsUP, a ajuns la editia a 3-a. Vineri, 29 iulie si sambata, 30 iulie, de la ora 19.00, Gradina Botanica din Bucuresti devine destinatie de vacanta in mijlocul orasului si gazda a doua seri de filme scurte, muzica jazz, proiectii multimedia si ateliere.

Marele Picnic ShortsUpFoto: ShortsUP

Pe covorul verde, proiectate pe doua ecrane gonflabile, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate si apropierea de natura, in doua selectii pline cu fictiune, comedie si animatie.

Programul de filme va fi diferit in fiecare seara si va rula intre orele 21.30 si 23.30, savurat de spectatori pe iarba, la racoarea gradinii, de pe paturi de picnic.

Anul acesta povestile de pe ecran vor impartasi din energia muzicii jazz si funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabo Csongor-Zsolt (tobe) va incalzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare si la miscare.

Sambata, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit sa puna in valoare unul dintre cele mai frumoase colturi verzi din capitala.

De asemenea vor fi organizate tururi ghidate, ateliere si o instalatie multimedia activata cu senzori tactili si senzoriali in Gradina Botanica.

La editia a 3-a, evenimentul exploreaza memoria colectiva a cartierului Cotroceni si semnificatia Gradinii Botanice in viata si istoria orasului.

Pe langa scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 si 30 iulie, in premiera, o serie de video-testimoniale inspirate de oamenii si povestile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP in parteneriat cu asociatia In Cotroceni.

Programul Marelui Picnic cinematografic se intinde, vineri si sambata, intre orele 18.00 si ora 23.30, iar filmele scurte vor rula in fiecare seara dupa apus de soare, incepand cu ora 21.30.

Vineri va rula filmul Tarmul (r. Terry George, Marea Britanie, 2011), fictiunea care a castigat premiul Oscar pentru scurtmetraj in 2012. Stransa relatie a doi prieteni e intrerupta brusc de nelinistile din Irlanda de Nord. Cum arata reintalnirea lor, dupa 25 de ani?

Tot in programul de vineri se strecoara o calatorie in Cairo, unde un cuplu trece printr-un test de foc. Scurtmetrajul La cafea (r. Ritesh Batra, Egipt, 2011) a primit mentiunea speciala a juriului de la Tribeca.

Sambata va fi proiectata comedia Dictatorul (r. Andreas Henn, Germania, 2013), selectata in peste 13 festivaluri internationale si distinsa cu premiul publicului la Palm Springs International ShortFest si Aspen Shortsfest. In Iugoslavia anilor 1942, in plin razboi, Nicola, un proiectionist sarb, decide sa renunte la armele clasice de lupta in favoarea unora neconventionale, ca rolele de film dintr-un cinematograf.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarba, cinefilii sunt sfatuiti sa vina inarmati cu paturi, ca la un adevarat picnic cinematografic.

Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate in avans prin Eventbook, MyTicket si Eventim la pretul de 25 de lei/ seara si 35 lei/abonament, dar si la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 40 lei/abonament, in limita locurilor disponibile.