Si Ministerul Apararii Nationale vine cu un mesaj cu umor pe seama nebuniei create de Pokemon Go. Cei care cauta Pokemoni sunt avertizati in gluma pe Facebook ca nu trebuie sa-i vaneze in zona poligonului de la Cincu, fiindca acolo se desfasoara un exercitiu militar de amploare.

MApN si Pokemon GoFoto: MApN

In atentia jucatorilor de PokemonGo

Pentru evitarea situatiilor neplacute ce pot aparea in cautarea de Pokemoni, va atentionam ca, astazi, incepand cu ora 9:30, se vor executa trageri de lupta in poligonul de la Cincu, judetul Brasov.

Va dorim o zi productiva!

Peste 900 de militari din Fortele Terestre Romane apartinand Brigazii 18 Infanterie "Banat", Regimentului 69 Artilerie Mixta "Silvania", Batalionului 317 Cercetare "Vladeasa", impreuna cu 1.700 de militari americani dotati cu tancuri M1A2 Abrams si masini de lupta blindate Bradley si cu 47 de militari canadieni cu masini de lupta ale infanteriei vor executa exercitii tactice cu trageri de lupta, iar militarii din celelalte tari vor participa la exercitiile de comandament si de instruire prin simulare asistata de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, si cu Centrul de Instruire pentru Mentinerea Pacii si Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

La Cincu se petrece Saber Guardian-16, un exercitiu multinational, bazat pe un scenariu fictiv, avand ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea si evaluarea actiunilor militare intr-un mediu intrunit, dezvoltand nivelul de interoperabilitate cu fortele statelor membre ale NATO, precum si promovarea cooperarii regionale cu tarile din zona Marii Negre, indeplinind cerintele de standardizare ale Aliantei.