Duminica, 14 august, in zona Garii din Cluj-Napoca, acolo unde incepe zona industriala, va avea loc Day in the Park, o zi cu muzica si alte activitati. In parcul Armatura, situat intre doua cursuri de apa - Somesul Mic si Nadasul, vor canta Moonlight Breakfast, FUNKorporation, Les Nuages si Matei Codreanu. Prin astfel de evenimente se doreste revitalizarea zonelor uitate ale orasului, spun organizatorii.

Day in the ParkFoto: jazzinthepark

Clujenii sunt invitati duminica sa redescopere unul dintre parcurile uitqate ale orasului, in cadrul evenimentului Somes 2021: Sunt riveran.

"Parcul Armatura nu a mai fost niciodata folosit pentru un eveniment. Locul marcheaza inceputul unei zone mai putin populare din Cluj, in care nu se prea intampla astfel de actiuni [...] Vom interveni aici minimalist, prin toaletarea spatiului si vom incerca sa valorificam o zona cu acces la apa", spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Day in the Park va incepe duminica 14 august de la ora 16:00 si va continua pana dupa lasarea intunericului. Pe scena evenimentelui vor urca Moonlight Breakfast, FUNKorporation, Les Nuages si Matei Codreanu. Moonlight Breakfast este una dintre cele mai in voga trupe romanesti. Muzica lor e un mix de soul, funk, punk, electro, jazz si dance. Les Nuages este un quartet format din absolvente ale Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj. Membrele formatiei canta la vioara I, vioara a II-a, viola si violoncel. FUNKorporation interpreteaza piese cu cadente interioare funky, soul melancolic, asezonate cu sunete de clarinet si trombon. Matei Cretiu-Codreanua studiat violoncelul, a invatat singur sa cante la chitara si canta la saxofon tenor. Day in the Park este un proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca.

Proiectul sustine candidatura orasului Cluj-Napoca la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.