Sfarsitul de saptamana vine cu multe optiuni interesante. Daca inca nu v-ati facut planuri pentru acest weekend, iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 12-14 august; de la concerte Rihanna, Hurts si The Chemical Brothers in capitala, la seri de heavy metal in cetatea Rasnov. La Alexandria se desfasoara festivalul de teatru tanar Ideo Ideis, iar in Sfantu Gheorghe are loc festivalul de film Anonimul.

Rihanna 300x250Foto: Hotnews

Concert Rihanna in Piata Constitutiei

Duminica, 14 august, in Piata Constitutiei va avea loc unul dintre cele mai asteptate, daca nu cel mai asteptat concert al anului. Rihanna va canta in premiera in Romania. Concertul face parte din turneul "ANTI World Tour", in care este promovat albumul cu acelasi nume, lansat de artista din Barbados, la inceputul acestui an, insa din repertoriul artistei nu vor lipsi hiturile Umbrella, Rude Boy, Four Five Seconds si Diamonds. Riri are la activ 7 albume, 13 single-uri clasate pe primul loc in topuri si 8 premii Grammy. In plus, e si cea mai vizionata artista pe Vevo/Youtube.

Festivalul Summer Well

Unul dintre festivalurile serioase si cu traditie din Bucuresti, Summer Well, se desfasoara week-end-ul acesta. Summer Well are deja cinci editii in spate, cea de anul acesta fiind ce-a de-a sasea. Are loc pe domeniul Stirbey din Buftea, o suburbie inverzita a Bucurestiului. Cine canta? The Chemical Brothers, Hurts, Years & Years si The Neighbourhood. Dupa concerte se lasa si cu afterparty anul acesta.

Rockstadt Extreme Fest

Cea de-a patra editia a Rockstadt Extreme Fest are loc in acest sfarsit de saptamana, pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov. Evenimentul a inceput joi, 11 august si se incheie duminica seara. Peste 50 de trupe vor urca pe scenele festivalului. My Dying Bride, Tankard, Morgoth, Negative Core Project, Nexus, Parkway Drive, Soilwork, Poem, Bucovina si Negura Bunget sunt doar cateva dintre formatiile care canta la Rasnov.

Day in The Park la Cluj-Napoca

Duminica, 14 august, in zona Garii din Cluj-Napoca, acolo unde incepe zona industriala, va avea loc Day in the Park, o zi cu muzica si alte activitati. In parcul Armatura, situat intre doua cursuri de apa - Somesul Mic si Nadasul, vor canta Moonlight Breakfast, FUNKorporation, Les Nuages si Matei Codreanu.

Festivalul National de Teatru Tanar de la Alexandria

La aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina, in Alexandria, are loc zilele acestea a 11-a editie a festivalului National de Teatru Tanar, Ideo Ideis. Evenimentul include 19 spectacole de teatru - 10 spectacole de teatru profesionist, 9 spectacole pregătite de trupele participante, - si nu mai puţin de 27 de reprezentaţii de spectacole stradale, care vor avea loc zilnic în centrul pietonal al oraşului. Nu vor lipsi concertele si nici filmele.

Festivalul de film Anonimul

In localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii a inceput luni cea de-a 13-a editie a festivalului International de Film Independent "Anonimul", unde timp de o saptamana pot fi vazute atat filme ale invitatului special, regizorul sud-coreean Park Chan-wook (Oldboy), cat si productii autohtone, precum "Sieranevada" de Cristi Puiu si "Caini" de Bogdan Mirica. "Anonimul 13" va prezenta si filme care au fost distribuite in cinematografele din Romania in acest an: "Ilegitim", in regia lui Adrian Sitaru, "Dublu", lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Danaiata, si "Bypass", in regia lui Nap Toader.