Cea de-a cincea editie a festivalului de Film Horror & Fantastic "Luna Plina" de la Biertan, judetul Sibiu, incepe joi. Evenimentul se va desfasura intre 25 si 28 august, in Gradina Melies, Cinema Vertigo si Sala Karloff, unde cinefilii vor putea viziona filme horror acompaniate de muzica si de efectele sonore in timp real, in timp ce atelierele fantastice vor pune la incercare creativitatea si umorul fanilor genului. Nu vor lipsi produsele traditionale, iar camping-ul festivalului va fi si spatiu de jocuri.

Luna Plina BiertanFoto: Facebook

Deschiderea festivalulului va avea loc joi seara, de la 21.00, in Gradina Melies, "Mi Gran Noche", cel mai recent film al renumitului regizor spaniol Alex de la Iglesia, unul dintre cele sase lungmetraje care concureaza pentru Trofeul "Luna Plina".

Tot in prima zi, in Sala Karloff, de la 18.00, va rula filmul indian "Ludo" (r. Q, Nikon), o poveste sangeroasa - interzisa minorilor - despre patru adolescenti si un joc blestemat.

Cinema Vertigo va testa rezistenta spectatorilor, de la 23.00, cu multi-premiatul "Sensoria" (r. Christian Hallman), despre un apartament bantuit.

  • Un eveniment special va fi cine-concertul Genuine: Povestea unui vampir (r. Robert Wiene, 1920), un film horror mut acompaniat de muzica si de efectele sonore in timp real (live foley) ale celor de la Foley' Ala vineri, de la 21.00, in Gradina Melies.

Atelierele Fantastice de la Biertan se pun in miscare vineri si sambata, incepand cu ora 12.00.

  • Participantii vor confectiona pandantive, masti cubiste, coarne malefice, borcane-mumie, fantome simpatice, monstri din PET-uri si pietre si proiectoare fantastice.
  • Vanatatoarea de fantome

Revine la Biertan, pentru al treilea an, "Proiectionistul posedat", ghost hunt-ul care va pune la incercare perspicacitatea cautatorilor. Anul acesta, participantii vor avea ocazia sa afle povestea completa a acestui personaj intrat deja in legenda locala. Pe drum, ei trebuie sa descifreze harti ale comorii, sa gaseasca indiciile ascunse in criptograme si sa invete tainele unor potiuni magice.

Ghost-hunt-ul va avea loc in zilele de vineri si sambata, iar inscrierile se vor face la fata locului, incepand de joi, in echipe de 2-4 persoane.

Escape room-uri ingenioase vor fi amplasate in Biertan.

In "The Dungeon" , echipele trebuie sa puna cap la cap indiciile ascunse in incapere, sa deschida lacate, sa descifreze coduri si sa rezolve puzzle-ul, pentru a evada din temnita in 60 de minute.

Si, pentru prima data in Romania, Escapemyroom.ro prezinta un Real Escape Game, "Harry Potter and the Cursed Child", dupa ultima carte din ciclul Harry Potter, scrisa de J. K. Rowling. Tainele ei vor fi dezvaluite de curajosi, intr-o pivnita de la Biertan.

Abonamente (cu sau fara camping inclus) aici.

Program filme - Festivalul de Film Horror & Fantastic Luna Plina

Biertan, 25 -28 august 2016

Joi, 25 august

Sala Karloff

18.00 - Ludo (India 2015, 90 min, r. Qaushiq Mukherjee, Nikon)

Patru adolescenti raman blocati intr-un mall si se vad nevoiti sa joace un joc blestemat in care zarurile vor face sangele sa curga si tot felul de creaturi dracesti sa-si faca aparitia.

Gradina Melies

21.00 - Mi Gran Noche (Spania 2015, 100 min, r. Alex de la Iglesia).

Revelionul - prilej de transmisiuni televizate in direct, prilej de excese bahice (sampanie si nu numai, desigur) si, mai ales, prilej de satira infuzata de spirit latin si explozii histrionice tipice pentru o productie Alex de la Iglesia.

Cinema Vertigo

23.00 - Sensoria (Suedia 2015, 81 min, r. Christian Hallman).

Caroline, de buna seama oropsita, nu a avut o viata deloc usoara. Astfel, isi doreste un nou inceput. Se decide sa se mute intr-un apartament nou, dar vechi, moment in care realizeaza ca nu e atat de singura pe cat ar crede si pe cat si-ar dori.

Vineri 26 august

Sala Karloff

14.15 - Ludo (India 2015, 90 min, r. Qaushiq Mukherjee, Nikon)

16.00 - Presagio (Argentina 2015, 86 min, r. Matias Salinas)

Premonitia mortii sotiei si a copilului il naruie atat fizic cat si psihic pe tanarul scriitor Camilo Rensi. In momentul in care acesta cere ajutorul unui psihiatru, tanarul este catapultat intr-un univers halucinant, la granita dintre real si fantastic.

18.00 - Vizitatorul (Romania 2016, 119 min, r. Jamil Hendi).

Luca si Otilia cauta sa se aseze la oras pentru a se putea intretine si pentru a-si putea croi un drum prin viata. Cei doi se muta intr-un apartament care nu e chiar cel mai propice loc pentru a creste un copil. Paranoia, teroarea si psihozele se insinueaza in vietile lor, iar Luca descopera niste adevaruri despre sine, despre apartament si despre lumea de dincolo.

Gradina Melies

21.00 - Genuine, Povestea unui vampir (Germania, 1920, 90 min, r. Robert Wiene).

Cu acompaniament live FOLEY'ALA (Romania). Expresionismul lui Robert Wiene din Genuine e potentat de coloana sonora cu ritmuri insolite, sonoritati contemporane, sintetizatoare (si multe experimente sonore) a celor de la Foley'Ala.

Cinema Vertigo

21.00 - Competitie scurtmetraje Luna Plina (120 min): Eremida, Mayday, La Voce, Death Sentence, The Procedure, Leshy, Richi's Sleep.

23.00 - Labyrinth (Marea Britanie, SUA 1986, 101 min, r. Jim Henson).

La 30 de ani de la lansarea capodoperei fantastice a lui Jim Henson, spectatorii insetati de fantezie si aventura au ocazia de a se (re)intalni pe marele ecran cu sarmantul Jareth (interpretat de marele David Bowie), cu Sarah (o tanara si inocenta Jennifer Connelly) si cu creaturile fabuloase nascocite de geniul din spatele The Muppets.

Sambata, 27 august

Sala Karloff

12.00 - Competitie scurtmetraje Luna Plina (120 min): Eremida, Mayday, La Voce, Death Sentence, The Procedure, Leshy, Richiv's Sleep.

14.15 - Sensoria (Suedia 2015, 81 min, r. Christian Hallman).

16.00 - Vizitatorul (Romania 2016, 119 min, r. Jamil Hendi).

Gradina Melies

21.00 - Shelley (Danemarca, Suedia 2016, 92 min, r. Ali Abbasi).

Cosmina Stratan se muta de dupa dealuri fix in mijlocul padurii in aceasta poveste terifianta a unui cuplu danez. Louise si Kasper doresc arzator un copil, dar sunt nevoiti sa recurga la o mama surogat. In vintrele acesteia, insa, o forma ciudata de viata incepe sa creasca...

Cinema Vertigo

21.00 Presagio (Argentina 2015, 86 min, r. Matias Salinas).

23.00 Rocky Horror Picture Show (Marea Britanie 1975, 100 min, r. Jim Sharman).

Midnight madness! Camp asumat! Coloana sonora adictiva! Film-cult prin excelenta.

Duminica, 28 august

Sala Karloff

12.00 Proiectie film castigator.