Un nou festival de muzica isi face debutul in Romania in acest sfarsit de saptamana. Este vorba despre Magura Wave Festival, eveniment care se va desfasura in rezervatia natura Magura Uroiului din judetul Hunedoara; in capitala se desfasoara atat festivalul de teatru independent Undercloud, cat si Green Sounds Festival ce ii aduce la Bucuresti pe N.O.H.A si Mando Diao, la Castelul Bran are loc un festival de jazz, iar in Biertan, judetul Sibiu, se va face maraton de filme de groaza. Iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 26-28 august.

Festivalul 'Luna Plina' la BiertanFoto:

Green Sounds Festival in Parcul Herastrau

A treia ediție de BUCHAREST GreenSounds Festival va avea loc în weekend-ul 26-28 august 2016, în Parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle. Artiștii internaționali care vor face în acest an Bucureștiul să sune mai bine sunt următorii SCARECROW, N.O.H.A., STRUNG OUT, MAD CADDIES, MANDO DIAO, OTROS AIRES, KOOP OSCAR ORCHESTRA și THE HERBALISER. Dintre romani ii amintim pe Subcarpati si Cred ca sunt extraterestry, care isi vor lansa noile albume in cadrul Green Sounds Festival, Mr. Jurjak, Pistol cu Capse, E.M.I.L.

Festivalul de teatru independent Undercloud

Peste 40 de spectacole si evenimente culturale din tara si din strainatate vor fi puse in scena la Festivalul International de Teatru Independent Undercloud. Cea de-a noua editie a inceput pe 22 august si va dura pana pe 31 august, in centrul istoric din Bucuresti, la ARCUB, unde timp de 10 zile vor avea loc productii teatrale din Romania si din alte sase tari, precum si conferinte, spectacole-lectura, spectacole de teatru-dans, expozitii.

Topogan cu apa langa Palatul Parlamentului

Sambata si duminica puteti sa va dati pe cel mai lung slide urban din lume, City Wave. Toboganul are are o lungime de 330 de metri, are 3 culoare, si va fi amplasat pe Calea 13 Septembrie, chiar pe panta situata langa Casa Poporului. Pretul unui bilet este de 35 lei, valabil pentru unul dintre cele trei intervale orare disponibile pe parcursul unei zile. 09:30-12:30, 13:00-16:00, 16:30-20:30.

Festival de Film Horror & Fantastic la Biertan

Cea de-a cincea editie a festivalului de Film Horror & Fantastic "Luna Plina" de la Biertan, judetul Sibiu, a inceput joi, 25 august. Pana duminica, 28 august, in Gradina Melies, Cinema Vertigo si Sala Karloff, cinefilii vor putea viziona filme horror acompaniate de muzica si de efectele sonore in timp real, in timp ce atelierele fantastice vor pune la incercare creativitatea si umorul fanilor genului. Nu vor lipsi produsele traditionale, iar camping-ul festivalului va fi si spatiu de jocuri.

Magura Wave Festival la Magura Uroiului

Un nou festival isi face debutul. Este vorba despre Magura Wave, ce va incepe vineri si se va desfasura pana duminica seara in rezervatia naturala Magura Uroiului din judetul Hunedoara. Sectiunea muzicala a festivalului se adreseaza unui colectiv diversificat, dar omogen, fiind o imbinare de stiluri, accente si idei, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului. Pe cele doua scene ale festivalului vor urca atat dj cat si trupe rock precum Vita de Vie, Trooper, Implant pentru Refuz, Diamonds are Forever, Kazah, Mighty Boogie si Pascal Junior.

Festivalul “Dilema veche” in Cetatea Alba Iulia

Cea de-a cincea editie a Festivalul “Dilema veche” se desfasoara si in acest an la Alba Iulia cu trei zile bine chibzuite si legate intr-un mozaic intelectual. Astfel, intre 26 si 28 august, la cetate vor avea loc concerte, conferinte, dezbateri si discutii literare. In cadrul Festivalului „Dilema veche” vor mai avea loc ateliere pentru copii, lecturi publice, dar si proiectii de filme: Dincolo de calea ferata de Catalin Mitulescu și Toto si surorile lui de Alexander Nanau. Programul complet poate fi consultat aici.

Festivalul de jazz de la Castelul Bran

A IV-a editie a Festivalului Jazz at Bran Castle va avea loc in perioada 26-28 august 2016 si se va desfasura ca si precedentele editii, in incinta curtii interioare a Castelului Bran si in Biserica Evanghelica Rasnov. Și editia de anul acesta a festivalului isi propune sa reuneasca mai multi artisti care nu au mai concertat in România sau in cadrul festivalului si, dupa caz, in componenta in care vor concerta cum ar fi: pianistul italian Giovanni Ceccarelli, care va concerta atat solo cat si alaturi de bandoneonistul italian Daniele di Bonaventura intr-un inedit Duo, orga si bandoneon; Giovanni Guidi Trio, introspectivul pianist italian fiind acompaniat de contrabasistul american Thomas Morgan si bateristul portughez João Lobo.

Festivalul berii - Oktoberfest - la Brasov

La Brasov a inceput joi, 25 august, cea de-a opta editie a Festivalului OktoberFest. Astfel pana pe 3 septembrie, brasovenii si turistii vor putea participa la concerte, concursuri si vor putea gusta din produse traditionale. In plus, in cadrul acestei editii se va incerca stabilirea unui record mondial, printr-un lant uman de bere in care participantii vor da din mana in mana halbe cu bere.