Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ii invita pe cei mici la "Studiul reptilelor", un modul al Scolii de Vara care se desfasoara in perioada 5 - 9 septembrie in Sala Atelier a Muzeului.

Scoala de vara 2016Foto: Muzeul Antipa

Modulul isi propune sa ne aduca mai aproape de natura care ne inconjoara, chiar si de animale mai putin iubite si inconjurate de numeroase prejudecati cum sunt serpii si vom vedea ca si aceste animale au nevoie de ajutorul nostru pentru a supravietui.

Reptilele sunt primul grup de vertebrate care au colonizat cu adevarat uscatul in urma cu mai bine de 300 de milioane de ani, devenind complet independente de mediul acvatic. Desi aceste animale reprezinta in prezent doar o fractiune din diversitatea faunistica a Terrei, oamenii le-au privit intotdeauna cu fascinatie si, uneori, cu frica, considerandu-le personificarea raului.

Colegul nostru, Dr. Tiberiu Sahlean, va invita la o calatorie fascinanta prin lumea reptilelor, precum si la o plimbare in timp, pentru a descoperi originea si evolutia lor. Vom incerca sa raspundem la intrebari care ne captiveaza pe toti: "Care este cel mai mare sau mai periculos sarpe din lume?", "Cat de mare poate creste un crocodil?", "Dinozaurii erau reptile?", precum si multe altele. Ne vom delecta atat cu "monstri" din epoci de mult apuse, cat si cu cei care inca mai traiesc printre noi, ca veritabile "fosile vii". Si, nu in ultimul rand, ne vom plimba prin muzeu admirand testoase, soparle, serpi si crocodili care populeaza locuri exotice si vom afla cat de periculoase sunt, cu adevarat, aceste animale.

Cursul care se desfasoara zilnic intre orele 10:15 si 12:30 se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani iar taxa de participare este de 150 lei/persoana sau 250 lei/2 frati.

Inscrierea participantilor se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucuresti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturala "Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.