Pe 4 septembrie se va desfasura editia pilot a festivalului Sistem ca pe Ferentari, un eveniment comunitar si cultural care promoveaza muzica produsa in cel mai rau famat cartier din Bucuresti. Pe scena festivalului vor urca manelisti cunoscuti la noi in tara, dar si talentele din cartier. Evenimentul este un proiect cultural produs in cadrul candidaturii Bucuresti 2021_Orasul In-Vizibil.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duminica seara, in parcul din Aleea Livezilor din Ferentari, va avea loc o petrecere cu talente din cartier si manelisti.

Astfel, intre orele 17:00 si 23:00, pe scena festivalului Sistem ca pe Ferentari vor urca, printre altii, Sorinel Copilul de Aur, Leo de Vis si Mitzu din Salaj.

Dupa ora 23.00 petrecerea va continua in centrul comunitar La Stela si Dana. Daca nu stiti cine sunt Stela si Dana, cititi materialul "Am fost smardoaica", semnat de Stefan Mako de la Casa Jurnalistului.

Festivalul Sistem ca Pe Ferentari face parte din seria seria evenimentelor trance-culturale organizate de PARADAIZ.

Nu este prima oara cand se desfasura un astfel de eveniment in Ferentari. In urma cu cateva luni, la invitatia scriitorului Adrian Schiop, zeci de tineri, oameni din publicitate, actori si jurnalisti, au ascultat manele si au facut dedicatii la terasa "La Baiatu".

Printre partenerii festivalului se numara ArCUB, Bucuresti 2021, Ambasada Suediei la Bucuresti si Primaria Sectorului 5.