O instalatie artistica creata de pictorii Paul Hitter si Eugen Raportoru dedicata lui Nigel Farage, ex-lider UKIP si sustinator al Brexit in Marea Britanie, va fi expusa miercuri, 7 septembrie, la galeria Kube Musette din Bucuresti. Operele de arta fac parte dintr-un manifest politic pornit in urma declaratiei facute de Nigel Farage in 2014, potrivit careia "orice persoana normala ar avea dreptul sa se ingrijoreze daca un grup de romani s-ar muta in vecinatate".

HotNews.roFoto: Hotnews

Viziunea celor doi pictori, Paul Hitter si Eugen Raportoru cu privire la Regatul Unit reflecta un scenariu construit de opinia publica din UK despre cetatenii romani si est-europeni.

Operele de arta aduc impreuna o instalatie colaborativa de proportii, un testament pictural realizat in stilul expresionismului balcanic.

Cei doi pictori semneaza un manifest politic materializat prin 3 picturi de mari dimensiuni, alaturi de o scrisoare deschisa catre Nigel Farage motivata de afirmatia politica emisa de domnia sa cu privire la situatia imigrantilor romani care locuiesc si muncesc in Marea Britanie:

"Orice persoana cinstita si normala ar avea tot dreptul sa fie ingrijorata daca un grup de romani s-ar muta deodata in vecinatate", declara Nigel Farange in mai 2014 la LBC Radio.

Proiectul Nigel's Dream este o instalatie caricaturala care portretizeaza Garzile Regale Britanice in postura unor persoane de etnie roma dintr-o tabara de tigani care-au cotropit curtea Buckingham Palace.

Instalatia artistica Nigel's Dream va fi expusa miercuri, 7 septembrie 2016 la galeria Kube Musette, Calea Victoriei 114, cu eveniment de vernisaj incepand cu orele 19:00.