"(P)rotagonista", un spectacol-experiment cu un singur actor si un singur spectator, cu Florina Gleznea, in regia Marianei Camarasan, a primit Premiul Undercloud pentru concept, regie si interpretare in cadrul festivalului de teatru independent Undercloud, ce s-a desfasurat intre 21 si 31 august in Bucuresti. Premiul a fost "impartit" cu spectacolul ''Alearga, fals jurnal de jogging" cu Nicoleta Lefter, concept de Silvia Calin. Actorul Alister O'Loughlin a primit premiul de excelenta Undercloud pentru rolul din "The Tragedian", iar performanta din spectacolul "Fata din Curcubeu" i-a adus Ilonei Brezoianu premiul pentru cea mai buna actrita.

Alister O loughlin Foto: Undercloud.ro

Spectacolul "Omul-perna" a primit cele mai multe premii in cadrul celei de-a 9-a editii Undercloud: cel mai bun spectacol, cea mai buna regie si cel mai bun actor (Dan Radulescu).

In premiera, la editia din 2016 a Festivalului International de Teatru Undercloud, a fost oferit premiul Dada Undercloud pentru scenografie. Castigatoare a fost desemnata Maria Nicola pentru scenografia realizata la spectacolul "Omul perna".

La categoria cea mai buna actrita Premiul pentru cea mai buna actrita i-a revenit llonei Brezoianu, pentru rolul din spectacolul "Fata din curcubeu"de Lia Bugnar.

Premiul Juriului i-a fost acordat Teatrului UNTEATRU.

Premiile Undercloud pentru concept, regie si interpretare au mers catre spectacolele "Alearga. Flas jurnal de jogging", in regia Silviei Calin; si (P)ROTAGONISTA, de Marco Tesei, regizat de Mariana Camarasan & Amalia Iorgoiu.

Premiul TEATRU LIBER, UNDER ANY CLOUD a fost acordat regizorului Mihai Maniutiu, directorul Teatrului National din Cluj.

Un premiu special i-a fost oferit si lui Sally Hobson, director al Festivalului International de la Edinburgh, iar Alister O'Loughlin a primit premiul de excelenta pentru rolul din "The Tragedian".

Cea de-a noua editie a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD a oferit peste 40 de spectacole si evenimente teatrale din tara si strainatate, workshopuri, conferinte, expozitii, intalniri cu artisti din lumea culturala si teatrala: Pascal Bruckner, Mihai Maniutiu, Razvan Vasilescu, Marian Ralea, Alister O'Loughlin (Prodigal Theater, Marea Britanei), Elena Kovalskaya (Centrul Meyerhold, Rusia) s-au numarat printre invitatii speciali ai acestei editii.