O cursa de 5.000 de ratuste de plastic va avea loc pe 10 septembrie, de la ora 13:00, in Bucuresti, intre Podul Hasdeu si Podului Izvor, de pe Dambovita, pentru ajutorarea copiilor hipoacuzici, premiul cel mare acordat participantului castigator fiind 1.000 de euro, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rotaract Bucuresti Triumph a anuntat ca organizeaza sambata, 10 septembrie 2016, incepand cu ora 13:00, evenimentul caritabil - "Cursa de ratuste Rotaract Triumph".

Inscrierea in concurs a inceput deja din data de 5 iulie si se face pe site-ul www.cursaderatuste.ro, o donatie de 10 lei asigurand participarea la cursa cu o ratusca.

Fondurile stranse in cadrul acestui proiect vor fi folosite pentru a oferi o sansa copiilor hipoacuzici de varste foarte fragede prin achizitionarea de proteze auditive performante. Protezele actioneaza prin stimularea nervului auditiv, stopand astfel procesul care conduce la pierderea totala a auzului.

Pentru a rasplati sustinerea si implicarea in aceasta cauza a participantilor la cursa, ratustele castigatoare vor fi premiate de catre sponsori.

Premiul cel mare, acordat posesorului primei ratuste care trece de linia de finish, este de 1.000 de euro, la care se adauga alte premii speciale.

Deschiderea evenimentului va fi facuta de intrecerea ratustelor gigant apartinand sponsorilor, un spectacol plin de culoare, in care fiecare ratusca va purta insemnele companiei sponsor.

In marea cursa, 5.000 de ratuste de plastic vor fi gata de start la Podul Hasdeu si se vor intrece pe apele Dambovitei pana in dreptul Podului Izvor pentru a reusi, cu ajutorul celor inscrisi in concurs, sa schimbe viata unor copii cu afectiuni ale aparatului auditiv.

Rotaract Bucuresti Triumph invita intreaga comunitate sa se implice in acest proiect prin sponsorizari, donatii si participarea la concurs pentru realizarea unui scop comun: "acela de a reda micutilor cel mai frumos sunet - sunetul copilariei".

Rotaract Bucuresti Triumph face parte din reteaua cluburilor Rotaract, care reprezinta aripa tanara a Rotary International, din care fac parte tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Misiunea Rotaract este aceea de a dezvolta leadership-ul si cetatenia responsabila prin serviciul in folosul comunitatii.