Aproximativ 250 de angajatori si organizatii recruteaza in aceasta toamna la Targul de Cariere care se va desfasura in urmatoarele trei luni, in sapte orase, printre care se numara Iasi, Cluj, Brasov si Chisinau. La eveniment vor fi disponibile peste 9.000 de oportunitati de cariera: joburi in IT, inginerie, recrutare, marketing, auto, internshipuri si stagii de practica.

Targul de cariereFoto: fapte.org

"Oportunitatile vin din domenii variate, de la IT la inginerie, serviciul cu clientii, recrutare, marketing, auto si automotive, juridic, economic, retail si industrie alimentara, sectorul ONG si altele. Au motive sa ne treaca pragul atat candidatii cu experienta care isi doresc sa faca urmatorul pas in cariera, cat si candidatii care cauta un job entry level si cei interesati de seminarii, cursuri si de intalnirea cu angajatorii. In plus, pe langa oportunitati de munca, ii asteptam pe candidati si cu seminarii pe diverse teme, consiliere in cariera, concursuri si zone de relaxare", a declarat Corina Brandusan, PR Managerul Targului de Cariere.

  • 7 targuri globale si 2 targuri specializate in IT

Editia de toamna a Targului de Cariere (TdC) va cuprinde 9 editii: 7 editii in Cluj, Iasi, Chisinau, Oradea, Mures, Sibu si Brasov si doua editii dedicate domeniului IT, la Iasi si la Cluj. In plus, vor avea loc competitii contra-cronometru de programare si concursuri pentru cei mai priceputi candidati.

Companiile care participa la Targul de Cariere au posibilitatea de a intalni cateva mii de candidati, iar recrutorii pot face interviurile pe loc, in cadrul evenimentului.

Potrivit statisticilor din primavara 2016, peste 52% dintre participantii la targ au experienta in munca, iar 75% dintre candidati au activat intr-un ONG ori au urmat internshipuri si stagii de practica in tara sau in strainatate.

In aceasta toamna, Targul de Cariere va avea loc la Chisinau (19-20 septembrie), Iasi (Global 5-6 octombrie si IT 12-13 octombrie), Brasov (19-20 octombrie), Cluj-Napoca (Global 25-26 octombrie si IT 27-28 octombrie), Sibiu (2-3 noiembrie), Targu-Mures (5 noiembrie) si Oradea (12 noiembrie).

Participarea candidatilor este gratuita la toate activitatile din cadrul targului. Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul targuldecariere.ro.