Bucurestiul sarbatoreste in acest weekend 557 de ani de la atestare. Cu aceasta ocazie, Primaria Capitalei organizeaza concerte, expozitii, ateliere, spectacole de teatru si parade, plimbari cu trasura si teatru pentru copii in Piata Constitutiei, Parcul Herastrau si Parcul Cismigiu. Intrarea la toate evenimentele este gratuita.

Povesti de BucurestiFoto: Hotnews

"Povesti de Bucuresti" in Parcul Herastrau

In perioada 16-18 septembrie 2016, Primaria Capitalei, prin Creart, organizeaza evenimentul "Povesti de Bucuresti", in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle.

documente

Program complet zilele Bucurestiului

(16 Sept 2016) DOC, 53KB

Timp de trei zile, intre orele 11:00 - 22:00, Parcul Herastrau se va transforma in Bucurestiul de altadata. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epoca, "Bataia cu flori", plimbari cu trasuri, teatru pentru copii, muzica de promenade, echilibristica pe monociclu, targ cu produse hand-made. Atmosfera va fi completata prin prezenta animatorilor si a statuilor vivante.

La Parada costumelor de epoca, timp de trei zile, intre orele11.00-20.00, domni si domnite in haine de sarbatoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar "Bataia cu flori" va aduce si anul acesta culoare si veselie pe aleile Parcului Herastrau, duminica, 18 septembrie, intre orele 17:30 - 18:00. "Bataia cu flori de la sosea" dateaza din 1890 si se sarbatorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucuresteni.

Targul Bucurestiului pune la dispozitia vizitatorilor o gama diversificata de produse artizanale confectionate de mesteri populari si artisti plastici.

Tot in Parcul Herastrau, Gradina Culinara ii asteapta pe bucuresteni cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, fiind un spatiu in care vizitatorii pot incerca retete autohtone. Aceste zone sunt deschise in intervalul orar 11.00-22.00.

Special pentru cei mici, Teatrul de animatie Tandarica si Teatrul "Ion Creanga" au pregatit spectacole de teatru prin intermediul copiii vor fi purtati in lumea magica a povestilor, sambata si duminica intre orele 10:30 -11:30.

Pe scena amplasata in Parcul Herastrau vor avea loc spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale dar si spectacole de folclor romanesc. Vor urca pe scena minoritatile slovaca, evreiasca, croata, ucraineana, sarba, maghiara, germana, rroma, turco-tatara, greaca, italiana, rusilor-lipoveni, comunitatea aromana, precum si Ansamblul "Ciprian Porumbescu" din Suceava, Ansamblul "Muresul" din Targu Mures, Ansamblul "Cindrelul" Junii Sibiului- din Sibiu, Ansamblul "Timisul" din Timisoara. Din programul artistic nu vor lipsi romantele, muzica de promenada, muzica de petrecere si melodiile celebre din Bucurestiul interbelic, interpretate de Ozana Barabancea Band, Silviu Biris si Bucuresti Band, Alesis, Maria Buza si Taraful "George Patrascu", Marius Mihalache, Orchestra Nationala "Valahia" - dirijor Marius Zorila, impreuna cu Lavinia Goste, Ionut Ungureanu, Ovidiu Homorodean, Constantin Lataretu, Stefania Rares.

Teatrul Masca vine in parcul Herastrau

In zilele de 16, 17 si 18 septembrie, incepand cu ora 19.00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herastrau, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacole de parade si de statui vivante: "Trecuta vreme a dragonilor" si "Vant de primavara prin piersici".

Live!@Piata Constitutiei: Concerte si trupe de teatru in strada

In data de 17 septembrie, in Piata Constitutiei, Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizeaza un concert eveniment, cu cei mai iubiti artisti pop-rock ai momentului: Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.

Gazdele serii vor fi Razvan si Dani.

Intrarea la concert este libera, iar accesul publicului se va face incepand cu ora 16.00. Concertul va incepe la ora 17.00 si va dura pana la miezul noptii.

Atmosfera de sarbatoare va fi completata de opt trupe de teatru de strada, din Spania, Italia sau Franta. Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare in Piata Consitutiei si pe strazile alaturate.

Imcepand cu ora 15.00 acestea se vor plimba pe strazile din jurul Pietei Constitutii, iar de la ora 19.00 vor asigura distractia in pauzele concertului.

"Kids City 2016", in Parcul Cismigiu: Spectacole de circ, ateliere de creatie si activitati sportive pentru copii

In parcul Cismigiu, Primaria Capitalei, prin PROEDUS, organizeaza in perioada 16- 18 septembrie evenimentul "Kids City 2016" - "Aventuri in lumea Circului".

In cadrul evenimentului, Foisorul din parcul Cismigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor invata sa faca jonglerii, sa isi tina echilibrul sau sa faca giumbuslucuri. Toate aceaste activitati poarta denumirea de "Scoala de circ".

Tot in parcul Cismigiu, cei mici sunt invitati sa participe la ateliere de creatie concepute special pentru ei, sa se bucure de spectacole sustinute de copiii de la cluburile din Capitala dar si sa participe la mai multe activitati sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv si scrima.

Totodata, aleile din parcul Cismigiu vor fi impanzite de tot felul de activitati distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru ca nivelul de distractie sa fie la superlativ.

Animalele din lumea circului, poneii, serpii, aligatorii si cateii vor fi disponibili in parc pentru fotografii.

Mozartissimo pe Bulevardul Artelor

Cu prilejul "Zilelor Bucurestiului" Primaria Sectorului 3, impreuna cu Centrul Cultural Casa Artelor organizeaza in perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a editie a programului cultural "Bulevardul Artelor". Editia din acest an este dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart si marcheaza 260 de ani de la nasterea marelui compozitor.

Evenimentul se va desfasura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, avand ca punct central scena mare din Piata Regiunilor.

De asemenea, pe parcursul celor trei zile, publicul va fi invitat sa participe la sesiuni de live painting si va avea ocazia sa viziteze cele doua expozitii in aer liber dedicate marelui compozitor si intitulate "Viata si opera lui Wolfgang Amadeus Mozart" si "Portretele lui Mozart".

Targ de paine in sectorul 2

Targul de Paine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 si al Bucurestiului, care se desfasoara anual. In acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a editii a festivalului este intre 15 si 18 septembrie, in Parcul National, pe bd Basarabia.