In week-end-ul eclipsei de luna Bucurestiul nu doarme. In acest sfarsit de saptamana se desfasoara un maraton de filme in cadrul Noptii Albe a Filmelor Romanesti, capitala e sarbatorita pentru ca implineste 557 de ani de la prima atestare documentara, iar autoarea hit-ului "Lost on You" si Asaf Avidan canta la Arenele Romane. Daca inca nu ti-ai facut o harta de iesit in oras, iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 16-18 septembrie.

Poster Full Moon Live 2016Foto: Events

Concerte LP si Asaf Avidan la Full Moon Live

Asaf Avidan si LP (Laura Pergolizzi), autoarea hitului "Lost on You", vor canta pe 16 si 17 septembrie la Arenele Romane, in cadrul Full Moon Live. DJ Bully si Alt Om vor incalzi atmosfera la platane vineri si sambata pe scena evenimentului. Lor li se vor alatura Moonlight Breakfast, Lucia, Yelllow si Imagination Orchestra. Portile Arenelor se vor deschide la ora 17:30, iar petrecerea se va intinde pana la ora 01.00 noaptea, anunta organizatorii.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Cea de-a 7-a editie a Noptii Albe a Filmului Romanesc va avea loc vineri, 16 septembrie. Astfel, intr-o singura noapte, in 10 locuri din Bucuresti vor fi proiectate 40 de filme de fictiune si documentare de lung si scurt metraj, in proiectii speciale sau in avanpremiera. De la eveniment nu vor lipsi invitati speciali precum criticul de film Irina Margareta Nistor, regizorul Nicolae Constantin Tanase sau actorul Dragos Bucur.

Zilele Bucurestiului

Incep Zilele Bucurestiului 2016, eveniment organizat de Primaria Capitalei pentru marcarea implinirii a 557 de ani de atestare istorica a orasului. Astfel de vineri pana duminica, in Piata Constitutiei, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau vor avea loc concerte, expozitii, ateliere, spectacole de teatru si parade, plimbari cu trasuri, spectacole de teatru pentru copii, dar si "Bataia cu flori".

Teatrul Odeon: Premiera mondiala a piesei Kepler - 438b, in regia lui Bobi Pricop

Teatrul Odeon deschide stagiunea 2016 - 2017 cu premiera mondiala a piesei Kepler - 438b de Guillem Clua, in regia lui Bobi Pricop. Prima reprezentatie va avea loc sambata, 17 septembrie, de la orele 19.30, in prezenta autorului.

Pentru acest proiect, Bobi Pricop a ales sa colaboreze cu scenografa Velica Panduru, imaginea si montajul Tania Cucoreanu, muzica Eduard Gabia, iar instalatia multimedia poarta semnatura lui Mizdan & Dan Adrian Ionescu, cu care regizorul a colaborat si pentru precedentul proiect de la Bucuresti - mult apreciatul spectacol "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii", produs la Teatrul National "I.L. Caragiale". Din distributia spectacolului fac parte: Dan Astilean, Mihai Smarandache, Ioana Anastasia Anton, Cezar Antal/ Alexandru Potocean.

Festivalul Arte in Bucuresti

Pana pe 10 octombrie are loc cea de-a VII-a ediie a evenimentului Arte in Bucuresti.

Editia de anul acesta sta sub semnul generic In - variabil si isi centreaza resursele de creativitate pe explorarea micro-teritoriilor urbane, rezultate din fragmentarea structurala a orasului in care traim. Pe langa expozitii in galeriile centrale, Arte in Bucuresti propune mai multe interventii urbane, de tip flashmob, performance si group creativity in Parcul Moghioros, Mall-ul Sun Plaza, Combinatul Fondului Plastic. Astfel, Orasul In - vizibil se va contura treptat, din toate zonele ce-l compun, fiecare cu particularitatile sale.

Concursul International George Enescu

Inceputa pe 3 septembrie, editia 2016 a Concursului International George Enescu se va desfasura pana pe 25 septembrie, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si la Ateneul Roman din Bucuresti, care va gazdui peste 19 recitaluri extraordinare si concerte cu orchestra. In plus, 196 de tineri artisti de pe tot globul vin la Bucuresti sa-si traiasca visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, in cadrul editiei 2016 a Concursului International George Enescu. Premiile sunt in valoare totala de 115.000 de euro, la acestea adaugandu-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum si premii speciale si oportunitati de promovare internationala.

J'ai disco la J'ai bistrot

Sambata, 17 septembrie, la J'ai Bistrot are loc cea mai "#megadiscotecatineretului noapte la noi de pana acum, dar si cea mai silentioasa". Sunt 6 DJs invitati, printre care Bogdan Serban si Ionel de la Ploiesti, si vei avea de ale intre 3 canale muzicale (#rock'n'roll/#disco/#hip-hop). Primesti un set de casti si-ti alegi muzica pe care vrei sa dansezi.

Innoieste-ti garderoba la Detox+ Market 5

Sambata, intre orele 10 - 17, esti asteptat la A3 (str. Pictor Arthur Verona nr. 2) pentru a te innoi cu creatii vintage si chic ale designerilor romani, piese cu povesti ale unor femei obisnuite, dar fabuloase si multa energie care te va transporta intr-un univers al creatiei si al artei "purtabile".

Detox+ Market sustine erezia intr-ale consumerismului si militeaza impotriva garderobei doldora de lucruri nefolositoare, preturilor gonflate si mentalitatii de hoarder, strangatorul compulsiv.

Focusul acestei editii este pe branduri creative romanesti la pret redus fata de showroom, dar si comori din colectiile personale.