Cea de-a V-a editie a festivalului in aer liber Strada de C'Arte, se va desfasoara in perioada 21-25 septembrie, in Bucuresti. In cadrul evenimentului vor avea loc expozitii, lansari de carte, dezbateri, proiectii de film, concerte, spectacole de teatru si lecturi publice.

Festivalul Strada de C'ArteFoto: Fortin Agency

Bucurestenii si vizitatorii capitalei vor avea parte de mai multe zile pline de evenimente culturale de calitate, la care vor putea participa gratuit. In arealul statuii ecvestre a lui Carol I se va desfasura cel mai mare targ de carte in aer liber, care va reuni cele mai importante edituri din Romania dar si cateva alte institutii, care vor avea amenajat cate un stand.

Festivalul Strada de C'Arte se adreseaza tuturor varstelor, micutii avand parte de multe evenimente dedicate, pe Strada Copiilor, organizata in parteneriat cu Institutul de Management si Dezvoltare Durabila. Expozitii, vernisaje, lansari de carte, dezbateri si conferinte, proiectii de film, concerte si reprezentatii in Rampa de Jazz si Poezie.

"Cel mai dificil in Romania ultimilor ani este sa fii constant, predictibil, sa ai continuitate in proiecte si initiative, cu atat mai mult daca ele sunt cultural-educationale, aparent consumatoare, iar nu producatoare de resurse. O astfel de initiativa a fost Strada de C'Arte, iar noi ne bucuram ca, desi an de an a fost o mare provocare sa coagulam atatea energii si sa adunam un buget din bani privati, reusim sa ajungem la editia a V-a. 6 dezbateri, 6 proiectii de film, 6 concerte, teatru, lecturi publice, donatii de carte trimise apoi unor scoli romanesti de peste granita, 6 ateliere pentru copii, nume sonore cum sunt: Cristian Mungiu, Nicu Alifantis ori sculptorul Mircia Dumitrescu - vor oferi cu generozitate in cele cateva zile de festival un maraton regal al frumosului transpus in toate manifestarile sale", spune Mireille Radoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" Bucuresti.

Evenimentele se vor desfasura in Biblioteca Centrala Universitara, in Arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I si in mai multe spatii din Bucuresti.

Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului.